Olyan jó lenne, ha már jönne az igazi nyár. Nem kellene azon gondolkozni, hogy kabáttal vagy anélkül induljak el itthonról. Csak ki szeretnék ülni a teraszra, egy szál bikiniben, egy hűsítő fröccsel és egy könnyed sütivel. A legutóbbit sikerült ma teljesítenem.
Hozzávalók:
- 200 ml habtejszín
- 1 db habfixáló
- 2-3 evőkanál porcukor
- 1 marok málna
- 160 g édes keksz ( én simát használtam, mert az volt itthon)
- 2 evőkanál kakaópor
- 50 g olvasztott vaj
Első körben elkészítettem a torták alapját. A kekszet a kakaóporral alaposan összedaráltam és összekevertem az olvasztott vajjal. Két felé osztottam, és a formákba egyenletesen, lenyomkodtam. A fagyasztóba tettem míg elkészítettem a krémet. A habtejszínt, a két evőkanál cukorral és a habfixálóval felvertem. Ha kész a hab, mehet bele a marék málna. Összeforgattam. A mélyhűtőből kivettem a kekszes alapot, majd rákanalaztam a krémből. 1-2 órára mehet vissza a hűtőbe ( már a simába ) Mentával díszítettem. Ebből az adagból két db 12 cm átmérőjű torta lett.
Jó nassolást, B.♡
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!