Oh szerencsére megjött a nyár, mindenki köztük én is ezt kívántam. Épp csak egy valamit felejtettem el... majdnem minden áldott nap fáj a fejem miatta. Iszonyatosan front érzékeny vagyok, és hát a migrénnel is lassan kijelenthetem, hogy kapcsolatban állok. Épp ez miatt, kicsit elmaradtak a receptjeim, így a napokba volt sok időm recepteket kutatni, próbálgatni, igazítani. Ma egy clafoutist, azaz tejes pitét hoztam, amit Ízhuszár receptje inspirált.
Hozzávalók:
- 110 g liszt
- 220 ml tej
- 50 g olvasztott vaj
- 1 db vaníliás cukor
- 4 db tojás
- 50 g cukor
- 500 g bármilyen gyümölcs
- csipet só
A lisztet, cukrokat, sót összekeverem. Ehhez folyamatos keverés mellett öntöm a tejet. Csomómentesre keverem. Egyesével hozzákeverem a tojásokat legvégül a vajat. A tál aljába szórom a gyümölcsöt. Én most csináltam egy barack-málna változatot és egy sima cseresznyéset. A gyümölcsre megy a csomómentes tészta. A tejes pitét 200 fokos sütőben 30 percig sütöm. Nem kell aggódni, ha felpuffad a tészta, sütés után összeesik és szép lesz a kinézete. Miután kihűlt, porcukorral vagy anélkül tálaljuk.
Jó nassolást, B.♡
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!