LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

BANÁNOS PITE

2017. március 25. - Bianka Eckert

Először is, imádom a pitéket. Csináltam már, almásat, meggyeset, mákosat, túrósat, de banánosat még egyszer sem. Pedig egy ideje kiszerettem volna próbálni, ilyen receptet is. Fogalmam sincs, miért kellett eddig várnom, de megérte. Kicsit macerásabb sütik közé tartozik szerintem, bár ha mindent a megfelelő sorrendbe elkezdtek, hamar elkészül ez a finomság. V I G Y Á Z A T, nem fogyókúrás recept!

Hozzávalók:

  • pite tészta  (30 dkg liszt, 15 dkg vaj, 2 evőkanál tejföl, pici só) 
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 500 ml tej
  • 70 g vaj
  • 200 ml habtejszín
  • 1 tk. só
  • 300 g kristálycukor
  • 60 g méz 
  • 4 db banán

Először is összeállítom a pite tésztát, majd fél órára a hűtőbe teszem pihenni. Mikor lejárt az idő, lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, majd a piteformába helyezem. Villával megbökdösöm, kibélelem egy sütőpapírral és erre helyezem a nehezéket (nálam ez bab, lencse) A pitét 180 fokra (légkeveréses) előmelegített sütőbe 15 percig elősütöm, majd kiveszem a nehezéket, sütőpapírt és még 15 percig sütöm. Mikor megsült a pite, kiveszem és hűlni hagyom. Elkészítem a két krémet. Az egyik a puding. Ehhez a tasak tartalmát kikeverem, ízlés szerinti cukorral és az 500 ml tejjel, majd lassú tűzön forralom, készre főzöm. A második egy karamell szósz. Ehhez egy lábosba a 300 g kristálycukrot, a 60 g mézet és a 100 ml vizet, karamellizálom. (nálam ez eltelt, majdnem 10 percig) higgyétek el, megéri. Egy másik lábosba felforralom a habtejszínt, 70 g vajat és a tk. sót. Ha ezzel megvagyok, hozzá keverem a karamellizált cukorhoz, majd alacsony lángon kb 15 percig kevergetem. Már csak at összeállítás kell. A pite aljába teszem a karamellszósz háromnegyedét. Vigyázzatok, mert hamar köt. Erre megy 2-3 db felkarikázott banán, majd a vaníliás puding. Az egészet fél órára a hűtőbe teszem. Tálalás előtt még teszek rá a karikázott banánból, és meglocsolom a félretett karamell szósszal. (én tettem még pluszban rá karamellás mogyorót is) 

Jó nassolást, B.♡

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

17521668_1600299903328582_546025328_o.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lovecloudlet.blog.hu/api/trackback/id/tr3212370001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása