LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

MINIKUGLÓF

2016. március 20. - Bianka Eckert

Hozzávalók:

  • 1 db vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 30 ml olaj
  • 50 g cukor
  • 100 ml tej
  • 130 g liszt
  • 2 g sütőpor
  • 1 tk kakaópor
  • csipet só
  • 1 kk reszelt citromhéj

A sütőt előmelegítem 180 fokra. A szilikonformát én kikentem egy kis vajjal mivel először használtam, és biztosra akartam menni, hogy kijöjjenek a kis cuki kuglófok. Alaposan összekeverem a tojást az olajjal,a tejjel, a cukrokkal, citromhéjjal és a sóval. Ehhez a masszához hozzászitálom a sütőporral elkevert lisztet, majd homogénre keverem a tésztát. A tésztának olyan állagúnak kell lennie mint a gofrinak. A tészta kétharmadát a forma mélyedéseibe töltöm. A maradék tésztát összekeverem a kakaóporral és a világos tésztára oszlatom. Fogpiszkáló segítségével, körkörös mozdulatokkal végig húztam a tésztán, hogy elérjem a márványos hatást. A kuglófokat kb 20-25 percig sütöttem. Miután jelez a sütő, hogy készen van a finomság, vegyük ki és hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk. 

Jó nassolást, B.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!


p1060812.JPG

p1060825.JPG

p1060847.JPG

CSOKOLÁDÉS KOSARAK

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 10 ek porcukor
  • 2 púpos ek kakaópor

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 2 tábla tejcsokoládé 
  • 2 dl tejszín 
  • 4 dkg vaj

Először a tészta alapanyagait jól összedolgozom, majd 1 órára a hűtőbe rakom pihenni. A pihenés után kiveszem a tésztát, és lisztezett felületen 1 cm vastagságúra kinyújtom. A tésztából nagyobb pogácsaszaggatóval (ha nincs otthon, megfelel a pohár is) kör alakot szaggatok. Az így kapott köröket muffin formába tapogatom (kosárka alakot formálva) majd így sütöm 15 percig 180 fokon. Mialatt sül a tészta, elkészítem a tölteléket. Egy közepes méretű serpenyőben felolvasztom a csokoládét a vajjal együtt, majd folyamatos kevergetés közben hozzáadom a meleg tejszínt és csomómentesre keverem. Az elkészült kosárkákat megtöltöm a csokis szósszal és berakom a hűtőbe 1 órára, hogy a csoki kellően megdermedjen. Tálalás előtt gyümölccsel díszítettem az épp aktuális gyümölccsel. Ebből a mennyiségből nekem 40 darab lett.

Jó nassolást, B.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

 

csokikosar.jpg

ARANYGALUSKA

Hozzávalók:

  • fél kg liszt 
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 5 dkg porcukor
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • olvasztott vaj

Egy kevés langyos tejbe belemorzsolom az élesztőt. Meleg helyre félretéve felfuttatom. A tojássárgáját a cukorral habosra keverem. A keverőtálba öntöm a liszttel elkevert sót, majd az élesztőt, a cukros tojást és folyamatos keverés közben a tejet és a vajat is hozzáadagolom. Egy masszív de nem túl kemény tésztát kell, hogy kapjunk.  Langyos helyen egy óráig kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra kinyújtom, majd kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A kiszaggatott tésztát olvasztott vajban meghempergetve, rétegezve a kikevert diós cukorral megszórva teszem egy kivajazott sütőformába. Addig rétegezem a tésztát és a cukros diót míg el nem fogy. Én sütés előtt megszoktam locsolni a tésztát kevés cukros tejjel, hogy végképp ropogós legyen. Az aranygaluska 180 fokon 30-35 percig sül. Forrón kerüljön az asztalra, vanília sodóval. 

Jó nassolást, B.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

 

p1060788.JPG

p1060791.JPG

p1060792.JPG

p1060802.JPG

süti beállítások módosítása