Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 2 db tojás
- 10 ek porcukor
- 2 púpos ek kakaópor
- só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 2 tábla tejcsokoládé
- 2 dl tejszín
- 4 dkg vaj
Először a tészta alapanyagait jól összedolgozom, majd 1 órára a hűtőbe rakom pihenni. A pihenés után kiveszem a tésztát, és lisztezett felületen 1 cm vastagságúra kinyújtom. A tésztából nagyobb pogácsaszaggatóval (ha nincs otthon, megfelel a pohár is) kör alakot szaggatok. Az így kapott köröket muffin formába tapogatom (kosárka alakot formálva) majd így sütöm 15 percig 180 fokon. Mialatt sül a tészta, elkészítem a tölteléket. Egy közepes méretű serpenyőben felolvasztom a csokoládét a vajjal együtt, majd folyamatos kevergetés közben hozzáadom a meleg tejszínt és csomómentesre keverem. Az elkészült kosárkákat megtöltöm a csokis szósszal és berakom a hűtőbe 1 órára, hogy a csoki kellően megdermedjen. Tálalás előtt gyümölccsel díszítettem az épp aktuális gyümölccsel. Ebből a mennyiségből nekem 40 darab lett.
Jó nassolást, B.♡
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!