Beköszöntött az ősz, vele együtt a hideg is. Ilyen borús-esős napokban kinek nem esne jól egy finom süti? Forró tea vagy kávé mellé, garantálom isteni. A hétvégén ünnepeltük a mama szülinapját én pedig ezzel a finomsággal leptem meg.
Hozzávalók:
- 125 g vaj
- 125 g cukor
- 2 db tojás
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 50 g liszt
- fél tasak sütőpor
- 100 g darált mandula
- 2-3 db körte
- szeletelt mandula díszítéshez
A vajat habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral. Ehhez adom hozzá egyesével a tojásokat. A habos keverékhez kerül még a liszt, az őrölt mandula és a fél tasak sütőpor. Az egészet alaposan elkeverem. Az így kapott masszát egy kivajazott tepsibe öntöm. Meghámozom a körtéket, félbevágom és eltávolítom a magházukat. Vékonyan felszeletelem őket. A vékony körte kerül a mandulás masszára és így kerül a 190 fokos ( légkeveréses) sütőbe 25 percre. Mikor lejár a sütési idő a süteményt kiveszem, de a sütőt még nem kapcsolom ki. Most jön az utolsó fázis, mikor az egész sütit bevonom a szeletelt mandulával, majd így tolom vissza még 10 percre a sütőbe. Tálalás előtt porcukorral megszórom.
Jó nassolást, B.♡
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!