LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

ÁFONYÁS-MANDULÁS PITE

2017. július 19. - Bianka Eckert

Egy újabb csodálatos pite. Ezt a receptet egy régebbi bbc good food magazinba találtam. Nem kell sokat vacakolni, egy omlós tortaalap és bele a krém. Próbáljátok ki Ti is ezt a receptet.

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 185 g vaj 
  • 2 ek víz
  • 175 g cukor
  • 175 g mandula
  • 2 tojás
  • 250 g áfonya ( sajnos frisset nem sikerült beszereznem, ezért fagyasztottból készült, mindenképp felengedve tegyétek bele! ) 

Először a pite tésztáját készítem el. Ehhez, a 200 g lisztet és 100 g vajat összemorzsolom, majd 2 evőkanál vizet hozzáadva gombóccá gyúrom. A kész tésztát lisztezett felületen kinyújtom. Kivajazott tortaformába teszem. A töltelékhez ledarálom a mandulát. Tálba teszem a cukrot és a kissé felmelegített vajat, majd habosra keverem. Ehhez mennek hozzá a felvert tojások. Alapos keverés után már csak a mandulát rakom hozzá és az áfonya háromnegyedét. A pite alapot ( nehezékekkel, jelen esetben száraz babbal) 180 fokra ( légkeveréses ) sütőbe teszem 15 percig. Ha lejárt még sütöm öt percig de már a nehezék nélkül. Ha eltelt az öt perc a sütőt leveszem alacsonyabb fokra ( 170) Az elősütött tortaalapra teszem az áfonyás mandulás tölteléket és vissza teszem a sütőbe 50 percre. A kész sütit a megmaradt áfonyával és porcukorral tálalom.

Jó nassolást, B.♡

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

20251102_1752778991414005_1075313970_o.jpg

20257439_1752778554747382_723992701_o.jpg

20205524_1752778614747376_1866368708_o.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lovecloudlet.blog.hu/api/trackback/id/tr4112674999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása