Hozzávalók:
- 25 dkg keksz ( én felesbe használtam kakaósat és simát )
- annyi olvasztott vaj amennyit felvesz a keksz ( kb 5-6 evőkanál )
- 140 g mogyoróvaj
- 2 kanál nutella
- 250 g mascarpone
- 50 g cukor
- 4 dl habtejszín
- 1 habfixáló
- aprított sós mogyoró díszíteni
- reszelt csokoládé szintén díszíteni
A kekszet darálóba teszem és morzsás állagúra aprítom. A kekszet alaposan elkeverem a vajjal és beleegyengetem a sütőforma aljába. A piteformát ezután 15 percre a mélyhűtőbe teszem, majd 170 fokos sütőben 10 percig sütöm. A töltelékhez felverem a tejszínt a habfixálóval, amiből egy keveset félre teszek belőle. A maradékhoz keverem a mogyoróvajat, a nutellát, a cukrot és a mascarponet. A kihűlt kekszes alapra kenem a mogyoróvajas tölteléket, arra pedig a félretett habtejszínt. A kész tortát én aprított mogyoróval és reszelt csokoládéval díszítettem.Tálalás előtt érdemes a hűtőbe tenni pár órára. Annyira könnyű és finom :) Nálunk tuti sikert aratott!
Jó nassolást, B.♡
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!