Hozzávalók:
Tésztához-
- 24 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- 1 tojás
- 12 dkg hideg vaj
- pici só
Töltelékhez-
- 50 dkg ribizli
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 ek. citromlé
- 10 dkg darált mandula
A sütőt előmelegítem 200 fokra. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozom, golyóvá formálom, majd alufóliába csomagolva 1 órát pihentetem a hűtőben. A pihentetés után, egy kivajazott, kilisztezett sütőformába egyengetem a tésztát. A tésztát kibélelem sütőpapírral majd nehezéket( babot vagy nehezebb sütést bíró edényt, poharat) helyezek rá s beteszem a sütőbe 10 percig. Ez az elősütés azért kell, hogy ne ázzon szét a tésztánk, ne maradjon nyers. Ha ezzel a z előkészülettel megvagyok, hozzálátok a töltelék elkészítéséhez. A tojásfehérjét habbá verem, folyamatos keverés közben hozzá adagolom a cukrot, a citromlevet, a mandulát és a ribizlit. Miután összeállt a töltelék, ráöntöm az elősütött tésztalapra és visszatolom a sütőbe. Ekkor már 180 fokon sütöm 50-60 percig. A finomságot hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve már lehet is tálalni.
Jó nassolást, B.♡
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!