Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 25 g élesztő
- 2,5 dl langyos víz
- 0,5 dl olaj
- cukor, só
- ízlés szerint fűszerek
Először a vízben felfuttatom az élesztőt egy kevés cukorral. A fűszerek kivételével összekeverem a hozzávalókat, hozzá öntöm az élesztőt és egy selymes állagú tésztát gyúrok/dagasztok. A tésztát meleg helyen duplájára kelesztem. Kibélelek egy nagyobb tepsit sütőpapírral, majd alaposan beolajozom. A papírra egyenletesen szét nyújtom a kenyeret kb 1 cm-es vastagságúra. A tészta felületén kis mélyedéseket alakítok az ujjammal és megszórom a fűszerekkel. Én kakukkfűvel, bazsalikommal és durva szemű sóval ízesítettem. A kenyeret kevés olajjal meglocsolva 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütöm.
Jó nassolást, B.♡
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!