LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

MELEG TÚRÓTORTA

2017. január 22. - Bianka Eckert

Anyuék meghívást kaptak a héten. Épp otthon voltam, így kedveskedtem nekik és sütöttem egy túrótortát, amit  el tudtak vinni a vendégségbe. Jó volt hallani, mennyire örültek neki, és hogy mindenkinek ízlett. Egyébként annyira egyszerű, higgyétek el nekem, az íze pedig mennyei. Nem hiába, ezt a sütit készítem el a legtöbbször, az almás pite mellett... :)

Hozzávalók:

  • 75 dkg túró
  • 20 dkg vaj
  • 4 tojás szétválasztva
  • fél csomag sütőpor
  • 6 ek gríz
  • 1 citrom reszelt héja + a leve
  • 20 dkg cukor

A sütőt előmelegítem 175 fokra. Habbá verem a tojásfehérjét, majd félre teszem. Habosra keverem a cukrot, a vajjal és a tojással. A tojásos masszához adagolom a széttört túrót, a sütőport, a sót, a citrom háját és levét valamint a grízt. Alaposan összekeverem.  A túrós keverékhez óvatosan hozzáforgatom a fehérjét és egy kivajazott tepsibe öntöm. Spatulával elegyengetem. A tortát 1 óra alatt készre sütöm. Tetejét porcukorral meghintve tálalom. 

Jó nassolást, B.♡

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

20353881_1760285400663364_177043223_o.jpg

20426895_1760285190663385_603339022_o.jpg

TÖLTÖTT FÁNK

I M Á D O M, I M Á D O M, I M Á D O M a fánkot! Minden formában. Legyen töltött, üres, lyukas, csokival leöntve vagy színes cukorkával díszítve. Ez az egyetlen édesség amiből kilószámra megtudok enni. Soha nem fogom megunni az egyszer biztos. Most egy töltött változatot hoztam Nektek. 

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • egy egész kocka élesztő ( 50g)
  • 50 g cukor
  • 250 ml tej
  • csipet só
  • 4 db tojássárgája
  • lekvár vagy egyéb amivel tölteni szeretnéd
  • olaj a sütéshez

A tejet picit felmelegítem egy kevés cukorral, majd belemorzsolom az élesztőt. Meleg helyre, félreteszem. A liszthez adom a maradék cukrot, a sót, a 4 db tojássárgáját  Ehhez az egyveleghez öntöm a felfuttatott élesztőt is. Az egészet robotgép segítségével addig dagasztom, míg egy szép sima tésztát nem kapok. Ha nincs olyan funkció a gépeteken kézzel elég alaposan összedolgozni. A tésztám konyharuhával lefedve fél órára magára hagytam, hogy szépen megnőjön. Fél óra elteltével, a megkelt tésztát lisztezett munkalapra öntöm. Fél cm vastagságúra kinyújtom és egy pogácsaszaggató segítségével kis köröket készítek. A fánkokat közepes lángos sütöttem. Mikor az olaj felhevül, mennek is bele szép sorjában a fánkok. Mikor bekerült a fürdőbe az első kör, lefedem őket egy - két percre. Mikor szép aranybarna fordítok egyet a fánkokon még pár perc és kész is. Papírtőrlőre szedem őket. A fánkokat még melegen megtöltöm egy habzsák segítségével lekvárral, tetejüket porcukorral megszórom.

Jó nassolást, B.♡ 

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

p1080058.JPG

p1080060.JPG

p1080074.JPG

süti beállítások módosítása