I M Á D O M, I M Á D O M, I M Á D O M a fánkot! Minden formában. Legyen töltött, üres, lyukas, csokival leöntve vagy színes cukorkával díszítve. Ez az egyetlen édesség amiből kilószámra megtudok enni. Soha nem fogom megunni az egyszer biztos. Most egy töltött változatot hoztam Nektek.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- egy egész kocka élesztő ( 50g)
- 50 g cukor
- 250 ml tej
- csipet só
- 4 db tojássárgája
- lekvár vagy egyéb amivel tölteni szeretnéd
- olaj a sütéshez
A tejet picit felmelegítem egy kevés cukorral, majd belemorzsolom az élesztőt. Meleg helyre, félreteszem. A liszthez adom a maradék cukrot, a sót, a 4 db tojássárgáját Ehhez az egyveleghez öntöm a felfuttatott élesztőt is. Az egészet robotgép segítségével addig dagasztom, míg egy szép sima tésztát nem kapok. Ha nincs olyan funkció a gépeteken kézzel elég alaposan összedolgozni. A tésztám konyharuhával lefedve fél órára magára hagytam, hogy szépen megnőjön. Fél óra elteltével, a megkelt tésztát lisztezett munkalapra öntöm. Fél cm vastagságúra kinyújtom és egy pogácsaszaggató segítségével kis köröket készítek. A fánkokat közepes lángos sütöttem. Mikor az olaj felhevül, mennek is bele szép sorjában a fánkok. Mikor bekerült a fürdőbe az első kör, lefedem őket egy - két percre. Mikor szép aranybarna fordítok egyet a fánkokon még pár perc és kész is. Papírtőrlőre szedem őket. A fánkokat még melegen megtöltöm egy habzsák segítségével lekvárral, tetejüket porcukorral megszórom.
Jó nassolást, B.♡
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!