LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

BANÁNOS PITE

2017. március 25. - Bianka Eckert

Először is, imádom a pitéket. Csináltam már, almásat, meggyeset, mákosat, túrósat, de banánosat még egyszer sem. Pedig egy ideje kiszerettem volna próbálni, ilyen receptet is. Fogalmam sincs, miért kellett eddig várnom, de megérte. Kicsit macerásabb sütik közé tartozik szerintem, bár ha mindent a megfelelő sorrendbe elkezdtek, hamar elkészül ez a finomság. V I G Y Á Z A T, nem fogyókúrás recept!

Hozzávalók:

  • pite tészta  (30 dkg liszt, 15 dkg vaj, 2 evőkanál tejföl, pici só) 
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 500 ml tej
  • 70 g vaj
  • 200 ml habtejszín
  • 1 tk. só
  • 300 g kristálycukor
  • 60 g méz 
  • 4 db banán

Először is összeállítom a pite tésztát, majd fél órára a hűtőbe teszem pihenni. Mikor lejárt az idő, lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, majd a piteformába helyezem. Villával megbökdösöm, kibélelem egy sütőpapírral és erre helyezem a nehezéket (nálam ez bab, lencse) A pitét 180 fokra (légkeveréses) előmelegített sütőbe 15 percig elősütöm, majd kiveszem a nehezéket, sütőpapírt és még 15 percig sütöm. Mikor megsült a pite, kiveszem és hűlni hagyom. Elkészítem a két krémet. Az egyik a puding. Ehhez a tasak tartalmát kikeverem, ízlés szerinti cukorral és az 500 ml tejjel, majd lassú tűzön forralom, készre főzöm. A második egy karamell szósz. Ehhez egy lábosba a 300 g kristálycukrot, a 60 g mézet és a 100 ml vizet, karamellizálom. (nálam ez eltelt, majdnem 10 percig) higgyétek el, megéri. Egy másik lábosba felforralom a habtejszínt, 70 g vajat és a tk. sót. Ha ezzel megvagyok, hozzá keverem a karamellizált cukorhoz, majd alacsony lángon kb 15 percig kevergetem. Már csak at összeállítás kell. A pite aljába teszem a karamellszósz háromnegyedét. Vigyázzatok, mert hamar köt. Erre megy 2-3 db felkarikázott banán, majd a vaníliás puding. Az egészet fél órára a hűtőbe teszem. Tálalás előtt még teszek rá a karikázott banánból, és meglocsolom a félretett karamell szósszal. (én tettem még pluszban rá karamellás mogyorót is) 

Jó nassolást, B.♡

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

17521668_1600299903328582_546025328_o.jpg

MÁLNÁS MACARON

Ma van a nemzetközi M A C A R O N nap.

O te jó ég, hogy én hányszor kezdtem bele és álltam neki macaront készíteni...Had ne mondjam, milyen sikerekkel. Tegnap azonban csupa elszántsággal, ismét megpróbáltam. Képzeljétek, olyan tökéletes macaronok születtek, hogy el se akartam hinni. Tanulság, hogy ne adjátok fel soha!

Hozzávalók:

  • 150 g tojásfehérje ( kb. 4 db tojásfehérje ) szobahőmérsékleten
  • 100 g kristálycukor
  • 180 g őrölt mandula
  • 270 g porcukor
  • 200 ml habtejszín
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • málna ízlés szerint
  • piros ételfesték

Először is előkészítem a sütőpapírral bélelt tepsit. A fehérjéket elkezdem habbá verni, közben a kristálycukrot apránként hozzá öntöm. Ekkor lehet hozzá önteni a színezéket, ha szeretnétek. Én miután lekapcsoltam a gépet, alaposan átforgattam a fehérjét, hogy elérjem a kellő színt. Most következik a macerásabb rész, legalább is nekem ez volt a legpepecselősebb. A porcukorhoz keverem az őrölt mandulát, alaposan összeforgatom. Ezután az egészet egy másik tálba szitálom. A szitán fennmaradó mandulaszemeket pedig az örlő edénybe teszem, és megint darálok rajta. Ez így megy addig, amíg el nem fogy a mandula. Amikor kész a cukros-mandulás keverék, egy spatula segítségével hozzá keverem a tojáshabot. Jobb, ha több részletbe keveritek hozzá, úgy simábbra tudjátok keverni a masszát. A már egynemű keveréket, habzsákba kanalazom és pici korongokat nyomok a sütőpapírra, egymástól távolabb ugyanis még nőnek kicsit sülés közben. A kinyomott korongokat fél óráig száradni hagyom. Ekkora bekapcsolom a sütőt 160 fokra ( légkeveréses ) . Mikor lejárt a fél óra pihenés és a sütő bemelegedett, a macaronokat 10 perc alatt készre sütöm. Hagyom kihűlni. Míg hűlnek a macaronok, elkészítem a krémet. A habtejszínt a vaníliás cukorral  felverem és hozzá keverem a málnát. Jól összedolgozom. Már csak az összeállítás van hátra. Én a krémet egy kis kanál segítségével teszem a macaron lapra, és borítom be egy másikkal. Tálalásig hűtőbe teszem.

Jó nassolást, B.♡

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

17407742_10210436532481945_740727250_o.jpg

img_20170319_155607.jpg

17431045_10210436532881955_191721300_o.jpg

 

süti beállítások módosítása