LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

LEKVÁROS PÁRNA

2016. november 27. - Bianka Eckert

Nektek is vannak olyan napjaitok, amikor nem akartok semmit csinálni, csak bebújni az ágyba, bekapcsolni a kedvenc sorozatodat és megállás nélkül enni? Na hát nekem elég sokszor van ilyen. Most, hogy megkezdődött a vizsgaidőszak talán mégtöbbször... 

Hozzávalók:

  • 1 csomag gyosfagyasztott leveles tészta ( 500 g, 6 db lapot tartalmaz)
  • kb 250 g sütési lekvár
  • szeletelt mandula
  • tojás 

A leveles tésztát egyesével magam elé helyezem, és 3 egyenlő részre vágom. Így kapott téglalapok egyik felébe teszek egy kanálnyi lekvárt, majd ráhajtom a tésztát. Alaposan összenyomkodom a szélét, hogy sütés alatt ne follyon ki a lekvár. A kis párnákat felvert tojással megkenem, majd megszórom szeletelt mandulával. Sütőpapírral kibélelt tepsibe ültetem a lekváros párnákat és 190 fokra ( légkeveréses) előmelegített sütőbe teszem őket. Körülbelül 20-25 percig sütöm míg szép aranybarnák nem lesznek.

Jó nassolást, B.♡ 

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

img_20161112_174931.jpg

img_20161112_174923.jpg

img_20161112_174919.jpg

 

MEGGYES PITE

Ahogy az előző cikkből olvashattátok, az elmúlt hétvégén is vendégekkel volt tele a házunk, na meg finomságokkal. Általában nekem a pitéknél mindig marad felesleges tészta. Hát ez most sem volt másképp, el is tettem pihenni a hűtőbe. Mivel a meggyes-mákos krémesnek annyira ízlett a tölteléke, így belecsempécsztem a megmaradt pitetésztámba és egy újabb varázslatos pitét készítettem. Remélem nektek is ízlik!

Hozzávalók egy kisebb pitéhez :

  • körülbelül az eredeti  pitetészta  negyede
  • 200 g fagyasztott meggy
  • 2 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

A pitetésztát hagyományos módon két részbe kinyújtom. Kivajazott formába teszem az egyik tésztát. Erre jön a meggypiding amihez,a fagyasztott meggyet 1 dl vízzel összeforralom, majd hozzá adok 10 dkg cukrot és újonnali forrástól kezdve 1 percig főzöm. Tűzről lehúzva egy turmix segítségével pürésítem. Az így kapott meggyes "szószt" visszaöntöm a lábosba és újra felforralom és besúrítem 1dl vízben elkevert 1 csomag vaníliás pudingporral. Legvégül a második pitetészta. Én most rácsosra csináltam, de mindenki úgy készíti ahogy szeretné. Sütési idő ugyan annyi, mint a nagyobb piténél, 30-35 perc. Tálalás előtt mandulával és porcukorral megszórtam.

Jó nassolást, B.♡ 

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

img_20161122_134432.jpg

img_20161122_135135.jpg

img_20161122_151229.jpg

MEGGYES-MÁKOS KRÉMES

A hétvégén ismét buli volt nálunk, vagyis inkább olyan összejövetel. Anyuék barátai jöttek el a gyerekeikkel. Szerencsére a hónap elején a mama gondolt rám és megszerezte nekem a nők lapja konyha desszert számát. Nem is volt kérdés, hogy melyik újságból sütöttem az éhes vendégeknek. Jó jó természetesen volt egy jól bevált almás pite is a biztonság kedvéért.

Hozzávalók: 

  • 3 db leveles tészta ( kitekerhető, nem a már felszelt lapokból álló) 
  • 20 dkg fagyasztott meggy
  • 2 dl víz
  • 25 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 tojásfehérje
  • 10 dkg darált mák
  • 5 dlt tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

A leveles tésztákat egyesével a sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezem, villával megszúrkálom és 180 fokra ( légkeveréses) előmelegített sütőbe 20-25 perc alatt készre sütöm. Nekem egyszerre két tepsi fér be a sütőbe. Félúton megfordítottam a két tepsit, hogy mind két tészta egyenletesen süljön. A 3ik lap ezek után került be a sütőbe. Míg sülnek a tésztalapok, elkészítem a meggypudingot és a mákos krémet. A meggypudinghoz a fagyasztott meggyet 1 dl vízzel összeforralom, majd hozzá adok 10 dkg cukrot és újonnali forrástól kezdve 1 percig főzöm. Tűzről lehúzva egy turmix segítségével pürésítem. Az így kapott meggyes "szószt" visszaöntöm a lábosba és újra felforralom és besúrítem 1dl vízben elkevert 1 csomag vaníliás pudingporral. Még melegen megtöltök két lapot. A mákos krémhez 4 dl tejet összeforralok 15 dkg cukorral, vaníliás cukorral és ugyan úgy ahogy a meggyespudingot besűrítem 1dl tejben elkevert vaníliás pudingporral. Miközbe sűrüsödik a krém, gyorsan a fehérjéből kemény habot verek. A mákos egyveleghez keverem óvatosan a tojásfehérjét a mákot és a reszelt citromhéjat. Ez a krém kerül a második és a harmadik lap közé. Már majdnem kész az édesség. Most már csak annyi a teendő, hogy jól lehűtjük a krémesünket, majd tálalás előtt porcukorral meghintjük.

Megjegyzem nekem annyira ízlett, hogy idén a karácsonyi asztalra is kerül belőle egy nagy tepsivel.

Jó nassolást, B.♡ 

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

img_20161119_154330.jpg

img_20161119_154527.jpg

 

süti beállítások módosítása