Ahogy az előző cikkből olvashattátok, az elmúlt hétvégén is vendégekkel volt tele a házunk, na meg finomságokkal. Általában nekem a pitéknél mindig marad felesleges tészta. Hát ez most sem volt másképp, el is tettem pihenni a hűtőbe. Mivel a meggyes-mákos krémesnek annyira ízlett a tölteléke, így belecsempécsztem a megmaradt pitetésztámba és egy újabb varázslatos pitét készítettem. Remélem nektek is ízlik!
Hozzávalók egy kisebb pitéhez :
- körülbelül az eredeti pitetészta negyede
- 200 g fagyasztott meggy
- 2 dl víz
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
A pitetésztát hagyományos módon két részbe kinyújtom. Kivajazott formába teszem az egyik tésztát. Erre jön a meggypiding amihez,a fagyasztott meggyet 1 dl vízzel összeforralom, majd hozzá adok 10 dkg cukrot és újonnali forrástól kezdve 1 percig főzöm. Tűzről lehúzva egy turmix segítségével pürésítem. Az így kapott meggyes "szószt" visszaöntöm a lábosba és újra felforralom és besúrítem 1dl vízben elkevert 1 csomag vaníliás pudingporral. Legvégül a második pitetészta. Én most rácsosra csináltam, de mindenki úgy készíti ahogy szeretné. Sütési idő ugyan annyi, mint a nagyobb piténél, 30-35 perc. Tálalás előtt mandulával és porcukorral megszórtam.
Jó nassolást, B.♡
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!