LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

POHÁRDESSZERT

2016. június 30. - Bianka Eckert

Minden héten van egy barátnős napom. Olyankor beülünk a kedvenc helyünkre, és egy kávé vagy limonádé mellett órák hosszat beszélgetünk.  A szuper témáink közé most már a blogom is beletartozik. Meg is vitattuk mi legyen a következő receptem. Semmiképp sem szerettem volna sütőt használni ebben a melegben, ha meg mégis szükséges, akkor nagyon keveset menjen. Szerencsére kitaláltuk az ideális ötletet, ami egy pohárdesszert.  Köszi Evi ❤

Hozzávalók:

  • 200 ml habtejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 zacskó habfixáló
  • piros gyümölcs
  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • körülbelül fél zacskó mogyoró
  • csipet só

A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdem verni. Mikor már majdnem kemény, hozzáadom a cukor felét. Folyamatosan verem, majd a legvégén hozzáadom a második felét. Egy fényes, kemény habot kaptam. Nem akartam snassz habcsókot úgyhogy összedaráltam mogyorót és ezt is a habhoz forgattam de ezt már spatula segítségével. A kész habot, kinyomózsákba tettem és kisebb kupacokat nyomtam a papírral kibélelt tepsire. A kis korongok 180 fokon sültek 10 percig, majd a sütőt lekapcsolva még 10 percet a meleg sütőbe voltak. Kivétel után hűlni és száradni hagytam. A habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval felvertem. Én málnát kaptam a piacon, úgyhogy azzal készítettem. Fogtam egy borospoharat, a kihűlt habcsókot összetördeltem és a pohár aljába tettem. Erre kanalaztam a tejszínes krémből, majd a málna és még egyszer megismételtem a folyamatot. A finomságokat a hűtőbe tettem, hogy jól lehűljenek. Ebből az adagból nekem 3 pohár jött ki. Az eredeti tervben az volt még, hogy pattogós cukrot teszek a rétegek közé, de sehol nem találtam. Ha valaki tudja hol kapható, ne habozzon elárulni :)

Jó nassolást, B.♡ 

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

p1080781.JPG

p1080744.JPG

p1080741.JPG

 

TÚRÓS POGI

Ezt a receptet a mamámtól tanultam. Nagyon sokszor vár minket a tesóimmal ezzel a finomsággal. Annyira szeretem, muszáj volt megtanulnom. Olyan könnyű, de tényleg. Csak minden összekeverni és pikk-pakk megsül. Ezt a receptet kötelező megtanulnotok! Lássunk is hozzá

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg hideg ráma
  • 25 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • fél-1 kiskanál só
  • szezámmag 

A sütőt előmelegítem 180 fokra. A sütőporos liszthez hozzáadagolom a vajat, sót, majd a kezeimmel szétmorzsolom. Ehhez megy a túró. Alaposan összekeverem az összetevőket és egy fél órára a hűtőbe rakom pihenni a tésztát. Amíg a hűtőben lazul a tészta, pont elég hogy előkészüljünk a következő lépésre. A tepsit kibélelem sütőpapírral, belisztezem a deszkát, és felverek egy tojást. A pihentetett tésztát a lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtom. Tetszés szerinti nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatom a tésztát. A kész korongokat egymástól picit távolabb helyezem, tetejüket tojással lekenem, majd befejezésként szezámmaggal megszórom. A majdnem kész finomságot 25 perc alatt sütöm tökéletesre. Ugye, hogy nem is volt olyan nehéz?

Jó nassolást, B.♡

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

p1080694.JPG

p1080697.JPG

p1080701.JPG

süti beállítások módosítása