LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

EPRES-REBARBARÁS SÜTI

2016. április 24. - Bianka Eckert

Hozzávalók:

Süti alja -

  • 400 g rebarbara
  • 400 g eper
  • 85 g kristálycukor
  • 1 evőkanál liszt

Süti teteje -

  • 150 g liszt
  • 75 g darált mandula
  • 130 g porcukor
  • 1,5 kiskanál sütőpor
  • 75 g vaj
  • 120 g habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • mandula pehely a díszítésnek

Alaposan megmosom az epret és a rebarbarát, majd összevágom őket kisebb darabokra és mehet is a tálba. A gyümölcsre jön még a kristálycukor és az 1 evőkanál liszt. Alaposan összekeverem őket és a sütőformába teszem. A sütemény tetejére a mandula pehely kivételével összekeverem az összetevőket. ( liszt,darált mandula, porcukor, sütőpor, vaj, tejszín, vaníliás cukor, csipet só) Ennek a tésztának ragacsos állagúnak kell lennie. Ez megy a gyümölcsök tetejére. Én egy kanál segítségével oszlattam el, hogy mindenhova jusson a finomságból. Sütés előtt megszórom a mandula pehellyel. 170 fokos sütőben 40 percig sütőm. Porcukorral meghintve tálalom. Aki szereti, még egy kevés tejszínnel is lelocsolhatja.

Jó nassolást, B.♡ 

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

p1070569_1.JPG

p1070571.JPG

p1070577.JPG

p1070576.JPG

MAMA SZÜLINAPI TORTÁJA

Hozzávalók:

  • 25 dkg keksz ( én felesbe használtam kakaósat és simát )
  • annyi olvasztott vaj amennyit felvesz a keksz ( kb 5-6 evőkanál )
  • 140 g mogyoróvaj
  • 2 kanál nutella
  • 250 g mascarpone
  • 50 g cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 1 habfixáló
  • aprított sós mogyoró díszíteni
  • reszelt csokoládé szintén díszíteni

A kekszet darálóba teszem és morzsás állagúra aprítom.  A kekszet alaposan elkeverem a vajjal és beleegyengetem a sütőforma aljába. A piteformát ezután 15 percre a mélyhűtőbe teszem, majd 170 fokos sütőben 10 percig sütöm. A töltelékhez felverem a tejszínt a habfixálóval, amiből egy keveset félre teszek belőle. A maradékhoz keverem a mogyoróvajat, a nutellát, a cukrot és a mascarponet. A kihűlt kekszes alapra kenem a mogyoróvajas tölteléket, arra pedig a félretett habtejszínt. A kész tortát én aprított mogyoróval és reszelt csokoládéval díszítettem.Tálalás előtt érdemes a hűtőbe tenni pár órára. Annyira könnyű és finom :) Nálunk tuti sikert aratott! 

Jó nassolást, B.♡ 

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

13064109_1202127933145783_1547621480_o.jpg

p1070520.JPG

p1070507.JPG

RIBIZLIS ÁLOM

Hozzávalók:

Tésztához-

  • 24 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 12 dkg hideg vaj
  • pici só

Töltelékhez-

  • 50 dkg ribizli
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 ek. citromlé
  • 10 dkg darált mandula

A sütőt előmelegítem 200 fokra. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozom, golyóvá formálom, majd alufóliába csomagolva 1 órát pihentetem a hűtőben. A pihentetés után, egy kivajazott, kilisztezett sütőformába egyengetem a tésztát. A tésztát kibélelem sütőpapírral majd nehezéket( babot vagy nehezebb sütést bíró edényt, poharat) helyezek rá s beteszem a sütőbe 10 percig. Ez az elősütés azért kell, hogy ne ázzon szét a tésztánk, ne maradjon nyers. Ha ezzel a z előkészülettel megvagyok, hozzálátok a töltelék elkészítéséhez. A tojásfehérjét habbá verem, folyamatos keverés közben hozzá adagolom a cukrot, a citromlevet, a mandulát és a ribizlit. Miután összeállt a töltelék, ráöntöm az elősütött tésztalapra és visszatolom a sütőbe. Ekkor már 180 fokon sütöm 50-60 percig. A finomságot hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve már lehet is tálalni.

Jó nassolást, B.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

 

ribizli_1.jpg

560744_123333924471235_649304906_n.jpg

süti beállítások módosítása