LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

PROFITEROL

2016. július 04. - Bianka Eckert

A családban sokat készül ez a recept. Főleg a nagynénim készíti el ezt a finomságot. Azonban bevallotta, hogy ő boltban veszi a kész kis égetett fánkocskákat. Nagyon finom úgy is, de arra gondoltam miért ne készíthetném el én, házilag magát az égetett tésztát. Most egy kicsit változtattam és a klasszikus mellett egy málnás krémeset is készítettem. Ezeket a cukikat egyébként babaváró bulikra és gyerekzsúrokra ajánlom! 

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 1,5 dl víz
  • csipet só és cukor
  • 15 dkg liszt
  • 3-4 tojás
  • 200 ml habtejszín
  • 1-2 zacskó habfixáló
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 marék málna

Először is elkészítem a tésztát. Egy lábosba teszem a vizet, a vajat, a csipet sót és cukrot majd felforralom. Amint, felforr közepes lángon hozzákeverem a lisztet. Ha jól dolgozunk egy labdává összeáll a tésztánk. Kicsit kihűtöm, majd egyesével hozzáadom a tojásokat, ügyelve hogy alaposan elkeveredjen a massza. A 3 tojás az biztos, hogy kell a negyediket már csak akkor kell hozzáadni, ha a tésztánkat két ujjunk között szétnyújtjuk és szétszakad. Ha a tésztánk kész, nyomózsákba töltöm és diónyi adagokat nyomok a sütőpapírral bélelt tepsire. A kis labdák 180 fokon sülnek készre 20 perc alatt. FONTOS, hogy az első 10 percbe ne nyissuk ki a sütőt, mert összeesik a sütink. Amíg sülnek a minik elkészítem a kétfajta krémet. A habtejszínt a fixálóval együtt habbá verem, ízesítem cukorral. A krémet megfeleztem és az egyik felébe belekevertem az összetört málnaszemeket. Nincs más dolgunk, mint megtölteni a kihűlt égetett tésztánkat . A tetejüket levágjuk és az üregbe kanalazunk a tetszőleges krémből, erre csücsül vissza a levágott rész. A profiterolt lehet csokival leönteni, vagy csak simán fogyasztani. Én most porcukorral tálaltam. Mivel az időjárás eléggé meleg, azt javasolom a kész finomságot, hűtőbe tároljuk, már ha marad belőle.

Jó nassolást, B.♡ 

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

p1080855.JPG

p1080823.JPG

p1080833.JPG

p1080871.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://lovecloudlet.blog.hu/api/trackback/id/tr48866218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walterhal 2016.07.05. 15:52:07

Van szép magyar neve: képviselőfánk.

Bianka Eckert · http://lovecloudlet.blog.hu/ 2016.07.05. 17:53:20

@Walterhal: Köszönöm szépen a hozzáértő kommentet. Valóban a két fánktípus hasonló, de amit én készítettem az igenis profiterol! :)

mpl 2017.03.15. 19:02:14

A kepviselőfánk más, az igazi profiterolt nem vágják fel, hanem egy kis lyukon át töltik meg a krémmel, ami klasszikusan pl. zuppa inglesa
süti beállítások módosítása