Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- só
- 50 g cukor
- 1 tojás + 1 sárgája
- 2 dl habtejszín
- 1 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 1 van.cukor
- kb 25 dkg nutella
- 1 db tojás a kenéshez
- aprított mogyoró díszítésnek
Egy kevés tejben az élesztőt felfuttatom. A lisztet, tejet,tejszínt, cukrokat, tojásokat,sót és az élesztőt robotgépbe teszem, alaposan kidagasztom. A tésztát, meleg helyen kb 30 percig kelesztem. Lisztezett deszkán a tésztát 18-20 darabra osztom. A darabokat kis gombócokká formázom, letakarom és még 15 percig kelesztem. Amikor a golyók megkeltek, sodrófával kinyújtom és a közepére kanalazok a nutellából ( 1-2 ek ) Újra gömböket formálok belőlük és a kivajazott sütőformába teszem őket. A kalácsot felvert tojással lekenem, és apróra darabolt mogyoróval megszórom. A kalácsot 170 fokon 25 percig sütöm.
A receptért köszönet a :streetkitchen.blog.hu/2016/03/16/nutellaval_toltott_kalacs
Jó nassolást, B.♡
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!