LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

TÚRÓS PITE MÁLNÁVAL

2017. április 22. - Bianka Eckert

Anyuék rendszeresen tartanak póker partykat, barátaikkal. Ma anyuék voltak a soron, nálunk volt a party. Anyu készült egy fenséges tésztával, én pedig túrós pitével. Annyi csavart tettem a sütibe, hogy a pite tetejét málnaszósszal díszítettem, nem pedig tésztával. 

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál dara
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 3 tojás+ 1 fehérje
  • 1 kg túró
  • késhegynyi sütőpor
  • 1 marok fagyasztott málna

A tésztához összekeverem a lisztet, sütőport, a sót és 10 dkg cukrot. Ebbe kisebb kockákba adagolok 25 dkg vajat, majd a 2 tojássárgáját és a tejfölt. Az egészet alaposan összegyúrom. A tésztát vékonyra kinyújtom és egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Villával megbökdösöm, majd egy kevés darát szórok rá, ami felfogja a túrós tölteléket és ezáltal nem ázik szét a tészta. A töltelékhez a túrót villa segítségével összetöröm, hozzákeverek 20 dkg cukrot, a 3 egész tojást ,2 evőkanál darát, a citrom reszelt héját és egy tojás fehérjét habbá verve. A túrós töltelék megy a tésztára. A tetejére a fagyasztott málnát összefőztem egy kevés vízzel és cukorral, majd az egészet összeturmixoltam. Ezzel mintáztam a pite tetejét, 180 fokos ( légkeveréses ) sütőbe 35 perc alatt készre sütöm. Melegen és hidegen is isteni!

UI: ne lepődjetek meg, ha marad a tésztából, nekem is maradt. Pár napig szépen eláll a hűtőben, csináljatok belőle egyéb finomságot.

Jó nassolást, B.♡

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

img_20170422_173145.jpg

img_20170422_172909.jpg

img_20170422_170757.jpg

 

RÉPATORTA MACARON

Fú képzeljétek, én olyan büszke voltam magamra, hogy sikerült macaront gyártanom végre, hogy bátran bevállaltam egy megrendelést is. Sikerült, és nagyon örültem. Gondoltam a sikersorozat akkor ezentúl végre megmarad, és Húsvétkor is előrukkolok a családnak a nagy macaron sütésemmel. Hát, már majdnem elhittem, mikor aztán mégsem olyan lett mint vártam. Ízre nagyon finom lett, viszont valamiért nem lett olyan szép talpacskája, mint az előző málnás macaronomnak. Ezt leszámítva megérte megsütni, úgyhogy bátran próbáljátok ki ti is. Boldog nyuszikát Mindenkinekt! 

Hozzávalók: 

  • 4 tojásfehérje ( szoba hőmérsékleten)
  • 100 g kristálycukor
  • 270 g porcukor
  • 180 g őrölt mandula
  • 1 marék őrölt szárított répa ( én dm-be vásároltam, chips formában, és itthon daráltam le)
  • fahéj és őrölt gyömbér ízlés szerint ( én mindegyikből egy mokkás kanállal tettem)
  • 250 g mascarpone
  • porcukor
  • 100 ml habtejszín

Először is előkészítem a sütőpapírral bélelt tepsit. A fehérjéket elkezdem habbá verni, közben a kristálycukrot apránként hozzá öntöm. Most következik a macerásabb rész, legalább is nekem ez volt a legpepecselösebb. A porcukorhoz keverem az őrölt mandulát, alaposan összeforgatom. Ezután az egészet egy másik tálba szitálom. A szitán fennmaradó mandulaszemeket pedig az őrlő edénybe teszem, és megint darálok rajta. Ez így megy addig, amíg el nem fogy a mandula. Amikor kész a cukros-mandulás keverék,hozzá teszem a fűszereket, őrölt répát és egy spatula segítségével hozzá keverem a tojáshabot. Jobb, ha több részletbe keveritek hozzá, úgy simábbra tudjátok keverni a masszát. A már egynemű keveréket, habzsákba kanalazom és pici korongokat nyomok a sütőpapírra, egymástól távolabb ugyanis még nőnek kicsit sülés közben. A kinyomott korongokat fél óráig száradni hagyom. Ekkora bekapcsolom a sütőt 160 fokra ( légkeveréses ) . Mikor lejárt a fél óra pihenés és a sütő bemelegedett, a macaronokat 10 perc alatt készre sütöm. Hagyom kihűlni. Míg hűlnek a macaronok, elkészítem a krémet. A habtejszínt felverem. A mascarponét kikeverem porcukorral, majd hozzá keverem a felvert tejszínhabot és kész is.. Már csak az összeállítás van hátra. Én a krémet egy kis kanál segítségével teszem a macaron lapra, és borítom be egy másikkal. Tálalásig hűtőbe teszem.

Jó nassolást, B.♡

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

17883785_863445647126722_7113930239514495940_n.jpg

17976710_1631291370229435_1129051426_o.jpg

18015877_1631291353562770_1750770024_o.jpg

 

 

süti beállítások módosítása