LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

KRUMPLIS POGÁCSA

2017. március 16. - Bianka Eckert

Tegnap átjöttek a mamáék, meg unokaöcsiék. Nálunk volt az ebéd. A mama meglepett minket egy nagy adag kelt ostoros kaláccsal, én meg megleptem őket krumplis pogácsával. Anyu gulyáslevest főzött, úgyhogy pont passzolt mellé ez a könnyed kis pogácsa. Mi tejföllel és sajttal esszük, de aki édesebbre vágyik az lekvárral is eheti, ugyanis a tésztája, se nem édes, se nem sós. A recept az egyetlen és utánozhatatlan Horváth Ilona szakácskönyvből származik.

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 főtt burgonya
  • 1 evőkanál olaj
  • csipet só
  • langyos tej
  • olaj a sütéshez

Az élesztőt egy kevés langyos tejbe, csipet cukorral megkelesztem. A liszt közepébe teszem a tört burgonyát, a felfuttatott élesztőt, az olajat, a csipet sót és annyi langyos tejet, hogy a tésztánk lágy legyen és összeálljon. A tészta tetejét belisztezem, és letakarom egy konyharuhával, majd meleg helyen duplájára kelesztem. A megkelt tésztát, lisztezett felületen kinyújtom, és tetszőleges ( én most kisebb korongokat) szaggatok. A kis pogácsákat forró olajba teszem, majd készre sütöm. A kész burgonyás pogácsát tejföllel és sajttal tálalom.

Jó nassolást, B.♡

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

17373389_1589181621107077_566118483_o.jpg

17342221_1589181624440410_1597552445_o.jpg

17357590_1589181634440409_854280571_o.jpg

PAVLOVA

Ahh volt egy kisebb kihagyás, bocsánat. Bölcsi mellett nem sok időm volt sütni, hogy őszinte legyek. Nem, mint ha nem kárpótoltak volna a kicsik. Most, hogy vége a gyakorlatnak, visszatértem a konyhába. Fogadjátok sok szeretettel az első pavlova tortám.

Hozzávalók:

  • 4 db tojásfehérje
  • 100 g kristálycukor
  • 100 g porcukor
  • 1 kiskanál étkezési keményítő
  • 1 kiskanál fehérborecet
  • pici só
  • 200 ml habtejszín
  • málna díszíteni ( fagyasztott ) 
  • szeletelt mandula

A sütőt előmelegítem 160 fokra ( légkeveréses) . A tojásokat ketté választom, majd a fehérjét egy csipet sóval elkezdem habbá verni. Folyamatos keverés közben, hozzáadagolom a kristálycukrot, ecetet. Amikor a hab már kemény, lekapcsolom a gépet és egy spatula segítségével hozzákeverem a porcukorral elkevert keményítőt. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe teszem ( kört formázok, kanállal a közepét picit lelapítom. ide fog kerülni a tejszínhab) A sütőt vissza veszem 100 fokra, majd beteszem a pavlovát másfél órára sütni. Többször kinyitom a sütőt, hogy távozhasson a gőz és száradjon a habcsók. Másfél óra múlva a sütőt kikapcsolom, majd résnyira kinyitom és így is szárítom a pavlovát minimum egy fél órát. Amíg szárad a habcsók, felverem a tejszínt nem túl keményre, hogy lehessen kenni. A pavlova tetejére helyezem a krémet és rászórom a málnaszemeket, szeletelt mandulát. Mindenki azzal díszíti amivel szeretné.

Jó nassolást, B.♡

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

17342076_1585489738142932_206512054_o.jpg

17274046_1585489771476262_855702532_o.jpg

17310760_1585489744809598_1349484061_o.jpg

 

süti beállítások módosítása