LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

KELT OSTOROS KALÁCS

2016. április 26. - Bianka Eckert

Egyszerűen imádom a kelt tésztákat. Ha tehetném, mindennap azt sütnék. Sokoldalú és szerintem roppant egyszerű. Szombat van, na meg nálunk nagy baráti társaság is, szeretem is, finom is úgy hogy volt elég indok hogy ma ezt a mesés kalácsot süssem. Kérlek titeket ne vonuljatok vissza csak azért, mert hogy ez egy kelt tésztás történet. Egy próbát megér nem?

Hozzávalók:

Tésztához-

  • 60 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 3 ek. olaj
  • 3 ek. cukor
  • 4 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • pici só
  • tojás a lekenéshez
  • vaj a tepsi kikenéséhez

Töltelékhez-

  • 25 dkg ráma
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 ek. keserű kakaó

A tésztához először a langyos tejbe az élesztőt felfuttatom egy kevés cukor hozzáadásával. Amint ezzel megvagyok a többi hozzávalóval együtt, robotgép segítségével kidagasztom a tésztát. Dagasztás után, meleg helyen a duplájára kelesztem. Míg kel a tészta elkészítem a tölteléket. A cukrot, a vajat és a kakaót krémes állagúra keverem. A tésztát hat egyforma részre osztom, majd egyesével mindegyiket vékony téglalap alakúra kinyújtom. A lapokat megkenem a kakaós töltelékkel és minél több csavarással feltekerem. 3-3 rudat 3-as fonással összefonom. Két kalácsot kell így kapnunk. Innentől kezdve már nem sok dolgunk van, hogy fogyaszthassunk a frissen sült kalácsunkat. 10 perc pihentetés után, lekenem felvert tojással a kalácsokat és egy kivajazott tepsibe fektetem őket. Mehetnek is be a forró 180 fokos sütőbe 35-40 percre. A meleg szauna után porcukorral meghintve tálaljuk a csodaszép kalácsunkat. Ugye, hogy nem is volt olyan nehéz elkészíteni?

Jó nassolást, B.♡ 

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

p1070537.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://lovecloudlet.blog.hu/api/trackback/id/tr168665890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása