LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

WAFFLE

2016. február 26. - Bianka Eckert

Ó azok a ráérős reggelek. Mikor nincs semmi tennivaló, csak a kanapé és te talán egy jó kávé és mellé egy könyv. Na na, várjuk csak hát a tökéletes gofrit majdnem kifelejtettem a sorból. Az pedig igen nagy vétek lenne. Na nem is fecsérelek itt tovább, aki szeretne velem tartani, süsse meg!

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 1 sütőpor
  • 25 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 1 vaníliás cukor 
  • 4 db tojás 
  • só, víz 

A tésztához először habosra keverem a tojásokat a cukorral,vaníliás cukorral. A habos masszához adom az olvasztott vajat, a sütőporral összekevert lisztet, sót és annyi vizet, hogy a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb tésztát kapjak. A tésztát kis időre pihentetem, majd a forró gofrisütőbe készre sütöm oldalankét kb 2-4 percig. A gofrit csokival, gyümölcsökkel, lekvárral,tejszínhabbal igazából mindennel lehet enni. Melegen a legjobb, de én hidegen is szeretem.

Jó nassolást, B.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

12772961_1152644991427411_1450158192_o.jpg

FOCACCIA

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 25 g élesztő
  • 2,5 dl langyos víz
  • 0,5 dl olaj
  • cukor, só
  • ízlés szerint fűszerek

Először a vízben felfuttatom az élesztőt egy kevés cukorral. A fűszerek kivételével összekeverem a hozzávalókat, hozzá öntöm az élesztőt és egy selymes állagú tésztát gyúrok/dagasztok. A tésztát meleg helyen duplájára kelesztem. Kibélelek egy nagyobb tepsit sütőpapírral, majd alaposan beolajozom. A papírra egyenletesen szét nyújtom a kenyeret kb 1 cm-es vastagságúra. A tészta felületén kis mélyedéseket alakítok az ujjammal és megszórom a fűszerekkel. Én kakukkfűvel, bazsalikommal és durva szemű sóval ízesítettem. A kenyeret kevés olajjal meglocsolva 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütöm.

Jó nassolást, B.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

focaccia.jpg

süti beállítások módosítása