LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

TÚRÓS BATYU

2016. december 11. - Bianka Eckert

Ti is szeretitek a kelt tésztából készült finomságokat? Én odavagyok értük! Ma ebédre anyu bablevest készített ami mellé szerintem elengedhetetlen a kelt finomság. A családba sokan szeretik a már jól bevált és utánozhatatlan kelt ostoros kalácsot de én valami újra vágytam,  ezért készült mellé túrós batyu is.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 1,5 evőkanál olaj
  • 1,5 evőkanál cukor
  • pici só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 22,5 dkg túró
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor

A tésztához először a langyos tejbe az élesztőt felfuttatom egy kevés cukor hozzáadásával. Amint ezzel megvagyok a többi hozzávalóval együtt (tojássárgája,olaj,cukor,maradék tej), robotgép segítségével kidagasztom a tésztát. Dagasztás után, meleg helyen a duplájára kelesztem. Míg kel a tészta elkészítem a tölteléket. A túrót villa segítségével összetöröm, ehhez keverem a tojást, a vaníliás és a sima cukrot és a tejfölt. A tésztát lisztezett felületen, vékonyra nyújtom, majd egyforma kockákra vágom. A kockák közepébe teszek a túrós töltelékből, majd átlósan összefogom a tészta csücskeit és csavarok rajtuk egyet. Így kerülnek a sütőpapírral bélelt tepsibe. Sütő előtt felvert tojással lekenem őket. A batyuk 180 fokra ( légkeveréses) előmelegített sütőbe 20 perc alatt megpirulnak. Porcukorral meghintve tálaljuk

Jó nassolást, B.♡ 

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

img_20161211_155930_1.jpg

img_20161211_155521.jpg

FAHÉJAS MÉZI

D E C E M B E R. Nekem ez az egyik kedvenc hónapom. Ilyenkor van karácsony. Csupa csillogásba borulnak a városok, mindenhol forraltbor és fahéj illat. Egyszerűen imádom. Nem is kérdés, hogy nálam már sorban tobzódnak a süti ötletek, mik is kerüljenek az ajándékok bontása mellé. Nagyon szeretem a mézeskalácsot de azt még ráérek sütni egy hét múlva, hogy karácsonyig még kibírja.. Ma egy fahéjas kekszet hoztam nektek, ami idén a kedvencem lett! Ha nincs ötletetek, mit süssetek vagy adjatok ajándékba, legyen ez az egyik ötlet! Receptötlet: itt.

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • ízlés szerint fahéj (én beletettem több mint fél teáskanállal)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 140 g margarin
  • 1 tojás sárgája
  • 70 g porcukor
  • 2 tábla fehércsoki ( 200 g ) 

Először összekeverem a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot a fahéjat és a narancs reszelt héját. Ezt elmorzsolom a hideg vajjal majd a tojás hozzáadásával összegyúrom a tésztát. Az így kapott tésztát legalább 1 órára a hűtőbe teszem pihenni. Lisztezett felületen kinyűjtom lehetőleg nem túl vékonyra. Én most mézeskalács figurával szaggattam de természetesen tökéletes bármilyen más szaggató is. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, majd az előmelegített( légkeveréses) 180 fokos sütőbe mennek. 12-13 percig sülnek a kekszek. Amíg sülnek méziék, a két tábla csokit vízgőz felett megolvasztom. Sütés után megvárom míg kicsit hűlnek a kekszek, majd egyesével megmártom őket a meleg csokiba. Végezetül mindegyik mézi kap egy kis fahéjport a csoki testükre. Én kiraktam az erkélyre tíz percre őket, hogy a csoki előbb megdermedjen és lehessen kóstolni.

Jó nassolást, B.♡ 

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

img_20161206_144043.jpg

img_20161204_162032.jpg

img_20161204_171911.jpg

süti beállítások módosítása