LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

MANDULATORTA KÖRTÉVEL

2016. október 12. - Bianka Eckert

Beköszöntött az ősz, vele együtt a hideg is. Ilyen borús-esős napokban kinek nem esne jól egy finom süti? Forró tea vagy kávé mellé, garantálom isteni. A hétvégén ünnepeltük a mama szülinapját én pedig ezzel a finomsággal leptem meg.

Hozzávalók: 

  • 125 g vaj
  • 125 g cukor
  • 2 db tojás
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 50 g liszt
  • fél tasak sütőpor
  • 100 g darált mandula
  • 2-3 db körte
  • szeletelt mandula díszítéshez 

A vajat habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral. Ehhez adom hozzá egyesével a tojásokat. A habos keverékhez kerül még a liszt, az őrölt mandula és a fél tasak sütőpor. Az egészet alaposan elkeverem. Az így kapott masszát egy kivajazott tepsibe öntöm. Meghámozom a körtéket, félbevágom és eltávolítom a magházukat. Vékonyan felszeletelem őket. A vékony körte kerül a mandulás masszára és így kerül a 190 fokos ( légkeveréses) sütőbe 25 percre. Mikor lejár a sütési idő a süteményt kiveszem, de a sütőt még nem kapcsolom ki. Most jön az utolsó fázis, mikor az egész sütit bevonom a szeletelt mandulával, majd így tolom vissza még 10 percre a sütőbe. Tálalás előtt porcukorral megszórom.

Jó nassolást, B.♡ 

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

mandulatorta_1.jpg

süti beállítások módosítása