LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

KARAMELLÁS TALLÉR

2016. szeptember 04. - Bianka Eckert

Tegnap anyuék póker partit szerveztek. A vacsora anyu feladata volt én pedig a süti felelős voltam. Készítettem egy barackos piskótát, aminek itt találjátok a receptjét illetve ezt a roppant egyszerű karamellás ropogóst. Igazából, hogy mivel kombinálod az alapot, rád van bízva. Én készítettem kókuszosat, mogyorósat és simát is.

Hozzávalók:

  • 21 dkg rama margarin
  • 12 evőkanál liszt
  • 12 evőkanál méz
  • 15 dkg kristálycukor

Először is előmelegítem a sütőt 180 fokra. Fogok egy lábost, ebbe kerül az összes hozzávaló a liszt kivételével. A tűzhelyen alacsony lángon melegítem,folyamatos keverés közben. Nem szabad, hogy forrjon a karamellünk. Mikor már szépen a kristály cukor is elolvadt, tűzről levéve hozzá keverem a lisztet és langyosra hűtöm. Egy sütőpapírral bélelt tepsire, kanál segítségével pici halmokat teszek. A halmok ne legyenek egymáshoz túl közel, mivel sülés közbe a masszánk folyni fog. A korongokat 8-10 percig sütöm.  Amint csenget a sütő, a lapokat rácsra szedem és teljesen kihűtöm. Kis dobozokba tálalom. Ahhoz, hogy ízesített korongot kapjunk még az alap masszát kell ízesítenünk, pl kókusszal, nagyon aprított mandulával vagy mogyoróval.

Jó nassolást, B.♡ 

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

p1090810.JPG

p1090824.JPG

ZABKÁSA

Hogy őszinte legyek féltem először ettől a recepttől... Az állaga, a kinézete, nem tudom, nem volt szimpatikus ez az étel és kész. Azonban olyan sokat láttam mindenhol, hogy elkészítettem én is. Nem mondom, hogy ez lesz a kedvencem de adok neki esélyt még az is biztos.Nektek pedig lehet, hogy pont ez lesz a kedvenc zabkása receptetek úgyhogy megosztom veletek. Annyit érdemes tudni, hogy tényleg nagyon egészséges és rendkívül sokféleképp variálható. Mindenki úgy ízesíti és készíti, ahogy szereti.

Hozzávalók:

  • 1 csésze zabpehely
  • 1 csésze víz
  • 1 csésze tej
  • 2-3 evőkanál méz
  • fahéj 
  • málna díszítésnek ( fagyasztottat használtam) 

A zabpelyhet összekeverem a fahéjjal majd egy lábosba teszem. A lábosba öntöm a tejet, vizet és a mézet is. Lassú lángon forrásig keverem. Folyamatos keverést igényel, mert könnyen leéghet. Ha a zabpehely megduzzad, magába szívja a folyadékot, kész. Én tálalásnál megszórtam fahéjjal és darabolt málnával díszítettem. Ízesíthetjük azonban számos más feltéttel pl: sült alma, karamell, fűszeres sütőtök sziruppal.

Jó nassolást, B.♡ 

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

cam07792.jpg

cam07802.jpg

cam07801.jpg

 

süti beállítások módosítása