LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

LÁVASÜTI

2016. július 07. - Bianka Eckert

A mai délután sem telt unalmasan, megnyertem az unokaöcséim felügyeletét. Mivel is lephetném meg őket, ha nem egy csupa csokis sütivel. Mind tudjuk milyenek a kicsik, mindig éhesek és türelmetlenek, ezért is kellett valami gyors és egyszerű recept. 

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg tejcsoki
  • 1 egész tojás + 1 tojás sárgája
  • 5 dkg cukor
  • 1 ek liszt
  • 1 ek cukrozott kakaópor

Vízgőz felett megolvasztom a csokit a vajjal. Egy keverő tálba szórom a lisztet, cukrot, tojásokat és a kakaóport, majd csomómentesen elkeverem. Ehhez a masszához jön az olvasztott csoki. 3 szuflé formát kivajazok és belisztezek. A formát háromnegyedéig töltöm a csokimasszával. Nincs más dolgom, mint a 200 fokos sütőben, 17 perc alatt készre sütni. Amint a lejárt a sütési idő, azonnal ki kell venni, így lesz igazán folyós a süti belseje. 
FONTOS, hogy a sütés első felében ne nyissuk ki az sütő ajtaját, mert összeeshet a süti. 
Porcukorral vagy anélkül tálaljuk. 

Jó nassolást, B.♡

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

p1080883.JPG

p1080890.JPG

 

PROFITEROL

A családban sokat készül ez a recept. Főleg a nagynénim készíti el ezt a finomságot. Azonban bevallotta, hogy ő boltban veszi a kész kis égetett fánkocskákat. Nagyon finom úgy is, de arra gondoltam miért ne készíthetném el én, házilag magát az égetett tésztát. Most egy kicsit változtattam és a klasszikus mellett egy málnás krémeset is készítettem. Ezeket a cukikat egyébként babaváró bulikra és gyerekzsúrokra ajánlom! 

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 1,5 dl víz
  • csipet só és cukor
  • 15 dkg liszt
  • 3-4 tojás
  • 200 ml habtejszín
  • 1-2 zacskó habfixáló
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 marék málna

Először is elkészítem a tésztát. Egy lábosba teszem a vizet, a vajat, a csipet sót és cukrot majd felforralom. Amint, felforr közepes lángon hozzákeverem a lisztet. Ha jól dolgozunk egy labdává összeáll a tésztánk. Kicsit kihűtöm, majd egyesével hozzáadom a tojásokat, ügyelve hogy alaposan elkeveredjen a massza. A 3 tojás az biztos, hogy kell a negyediket már csak akkor kell hozzáadni, ha a tésztánkat két ujjunk között szétnyújtjuk és szétszakad. Ha a tésztánk kész, nyomózsákba töltöm és diónyi adagokat nyomok a sütőpapírral bélelt tepsire. A kis labdák 180 fokon sülnek készre 20 perc alatt. FONTOS, hogy az első 10 percbe ne nyissuk ki a sütőt, mert összeesik a sütink. Amíg sülnek a minik elkészítem a kétfajta krémet. A habtejszínt a fixálóval együtt habbá verem, ízesítem cukorral. A krémet megfeleztem és az egyik felébe belekevertem az összetört málnaszemeket. Nincs más dolgunk, mint megtölteni a kihűlt égetett tésztánkat . A tetejüket levágjuk és az üregbe kanalazunk a tetszőleges krémből, erre csücsül vissza a levágott rész. A profiterolt lehet csokival leönteni, vagy csak simán fogyasztani. Én most porcukorral tálaltam. Mivel az időjárás eléggé meleg, azt javasolom a kész finomságot, hűtőbe tároljuk, már ha marad belőle.

Jó nassolást, B.♡ 

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

p1080855.JPG

p1080823.JPG

p1080833.JPG

p1080871.JPG

süti beállítások módosítása