LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

MINI KÁPOSZTÁS RÉTES

2016. március 13. - Bianka Eckert

Ahh ezt a receptet úgy szeretem. Tavaly csináltam előszőr ilyet szilveszterre. Annyira ízlett mindenkinek, hogy csak na. Nem is volt kérdés, hogy most mit készítek a buliba. Ha szeretnétek jót enni, ez legyen az! 
További ötletek szilveszterre: pizzás twister , túrós pogi , lekváros párna.

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej káposzta
  • 2 csomag réteslap
  • 3 ek kristálycukor
  • 5 ek olaj
  • 10 dkg olvasztott vaj 
  • 4 dl pezsgő
  • 1 db tojás
  • szezámmag
  • bors

Először is lereszelem a káposztát. Miután ezzel végeztem egy nagy lábosba karamellizálom a cukrot, majd ráöntöm az olajat. Erre kerül a lereszelt káposzta és magas lángon pirítani-párolni kezdem. Hozzáadom a sót, a borsot és a pezsgőt. IGEN a pezsgő is belekerül az ételbe nem pedig megisszuk mellette. Ha ezzel a fázissal is megvagyunk szépen türelmesen kivárjuk, míg a pezsgőben tocsogó káposztánk megpirul. A bolti réteslapot kiterítem és hosszába három részre vágom. Egyesével megkenem a réteslapokat az olvasztott vajjal. Minden réteslap aljába kerül egy kanálnyi káposzta és az oldalait behajtva jó szorosan feltekerem. Mivel a tésztánk nedves, így könnyen szakadhat de nem szabad megijedni mert ez hozzá tartozik. A feltekert rudacskákat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, megkenem felvert tojással és megszórom szezámmaggal. A rudak 200 fokon 15-20 percig sülnek. 

Jó nassolást, B.♡

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

 

p1060773.JPG

p1060779.JPG

12798118_971088722977608_1201817027_n_1.jpg

TÚRÓS TÁSKA FELFÚJT ERDEI GYÜMÖLCCSEL

Hozzávalók:

  • fél l tej 
  • 3 ek méz
  • 1-2 rúd fahéj
  • 6 db túrós táska
  • 3 tojás + 2 tojássárgája
  • 2 ek vaj
  • 5 ek cukor
  • 1 nagyobb marék erdei gyümölcs ( én fagyasztottat használtam ) 

A sütőt előmelegítem 190 fokra.  A fagyasztott gyümölcsöt összekeverem az 5 ek cukorral. Amíg a gyümölcs előszeretettel magába szívja a cukrot, egy kisebb lábosban forrásig melegítem a tejet a mézzel, a fahéjjal, majd hagyom kihűlni. Ezután eltávolítom a fahéjrudakat és hozzákeverem a felvert tojásokat. A túrós táskákat kisebb darabokra kockázom. Egy hőálló tál aljára darabolom a vajat és a felkockázott túrós táskák felét. Erre a rétegre jön az erdei gyümölcs, majd a túrós táska másik fele. A végén az egészet nyakon öntöm a fűszeres, tojásos tejet.  20-25 perc alatt aranybarnára sütöm. Azonnal tálalva, de kicsit hűlve is klassz.

Jó nassolást, B.♡

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!


p1060636.JPG

p1060661.JPG

CHILIS-CSOKIS KEKSZ

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 ek. kakaópor (édes)
  • fél csomag sütőpor
  • 17 dkg olvasztott vaj
  • 30 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • kristálycukor 
  • fahéj
  • chilipor

A sütőt előmelegítem 200 fokra. Egy tálba a tojásokat habosra keverem az olvasztott vajjal és a 30 dkg kristálycukorral. Egy másik tálba összekeverem a lisztet, a kakaóport, a sütőport. Ehhez mehet a habos tojásos keverék. Miután jól összekevertem a tésztát fél órára a hűtőbe teszem, hogy egy olyan masszát kapjak amit jól lehet formázni. Mialatt a tésztánk a hűtőben lazul, kibélelem a tepsit zsírpapírral és kikeverem a kristálycukrot a fahéjjal és egy kevés chiliporral. Fél óra elteltével kiveszem a tésztát a hűtőből és kisebb méretű golyókat formálok belőle, amiket meghempergetek a chilis-fahéjas cukorban. A cukros golyókat pár centi távolságra ültetem a tepsire. A kekszet 10-12 percig sütöm. Már kész is, lehet enni. Nekem 40 db lett ebből a mennyiségből. Légmentes dobozban 5 napig eláll. NEM LEHET MEGUNNI!

Jó nassolást, B.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

p1060679.JPG

p1060690.JPG

12797667_1728005870765688_495704804_n.jpg

süti beállítások módosítása