LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

NARANCSOS & EPRES FELHŐ

2016. június 06. - Bianka Eckert

A hétvégén nagy buli volt nálunk. Ilyenkor anyuval mindig egy halom sütivel készülünk. Ilyen alkalmakkor, nem igazán szoktunk kísérletezni, mindig a megszokott és jól bevált sütemények kerülnek az asztalra. Az egyik ilyen szuper finomság, anyu isteni narancsos kreációja, amiből rögtön készült egy epres változat is. A felhő névre azért esett a választás, mert roppant könnyű, lágy desszertről van szó. A recept a tiramisura hasonlít, annyi hogy ebbe mascarpone helyett tejföl kerül.

Hozzávalók a narancsos verzióhoz:

  • 2 db zacskós habtejszín
  • 4-5 ek. porcukor ( aki édesebben szereti rakhat bele többet is ) 
  • 1 nagy tejföl
  • 1 nagy zacskó babapiskóta ( amiben 4 db csomag van )
  • narancslé
  • 1,5 kg narancs

A habtejszínt felverem. Óvatosan összeforgatom a tejföllel, porcukorral és félreteszem. A narancsokat héjuktól eltávolítom, majd vékony karikákat vágok. Egy nagy tál aljába teszek egy keveset a krémből. Erre jön a narancslében megforgatott babapiskóta, krém és a narancs. Ezt addig ismétlem míg a hozzávalók elfogynak. A sütemény tetejét naranccsal fejezem be. Ajánlatos mindenképp egy éjszakát állni hagyni a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenek és a babapiskóta megpuhuljon.  

Az epres verzióhoz, minden alap anyag marad csak a narancs van eperre cserélve ( 1kg) és a narancslé málnaszörpre. 

Jó nassolást, B.♡

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

p1080470.JPG

p1080479.JPG

p1080482.JPG

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lovecloudlet.blog.hu/api/trackback/id/tr828784832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása