LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

HABOS MÁKOS

2017. augusztus 28. - Bianka Eckert

A hétvégén hazamentünk Dániellel a családhoz. Nálunk pont szülinapozás volt szombaton, úgyhogy jól is jött a sütim. Otthon hamar elfogyott, ha nem hiszitek el, készítsétek el és meglátjátok. 

Hozzávalók:

  • 15 dkg darál mák ( cukrozott)
  • 18 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 30 dkg magozott meggy ( mindegyik félbevágva)
  • 4 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1,5 tk szódabikarbóna
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja, fele leve
  • meggy lekvár ( kb 1 kis befőttes üveg) 

Egy tálba összekeverem a lisztet, mákot, szódabikarbónát. Egy másik tálban összekeverem a vajat a kristálycukorral és a tojásoknak a sárgájával. A tojásos keverékhez keverem felváltva a lisztes keveréket és a tejet. Az egész masszába teszek 1 citromnak a háromnegyed reszelt héját valamint a meggyet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát, majd előmelegített 180 fokos ( légkeveréses) sütőbe tolom fél órára. Míg sül a süti elkészítem a tetejére kerülő tojáshabot. Ehhez habverős segítségével a tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdem felverni. Mikor már majdnem kemény, hozzáteszem a porcukrot, egy löttyintésnyi ecetet, a maradék citrom héját valamint a fél citromnak a levét. A középső réteghez a meggylekvárt leturmixoltam. A mákos alapra kerül egy jó nagy adag meggylekvár, egyenletesen elkenve. Erre kentem a tojáshabot. Díszítésként még a sütés előtt csepegtettem pár cseppet a turmixolt lekvárból és hurkapálcika segítségével mintáztam a habot. Így toltam be még 5 percre a 180 fokos sütőbe. FONTOS! mikor lejár a 5 perc a sütit ne vegyétek ki, még hagyjátok legalább 20 percet száradni. Tálalásnál már csak megszokásból kapott ez a süti is egy kis porcukrot.

Jó nassolást, B.♡

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

21171147_1805358199489417_296708784_o.jpg

21171130_1805357979489439_1767137936_o.jpg

21191194_1805358169489420_1034992403_o.jpg

 

süti beállítások módosítása