LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

FAHÉJAS KARAMELLSZÓSZBAN PÁROLT KÖRTE

2017. augusztus 24. - Bianka Eckert

Ugye ti is várjátok már az őszt? Hulló levelek, színes pulóverek, hatalmas séták és persze csodálatos lélekmelengető édességek fogyasztása. Nagyon szeretem az őszt, úgyhogy én már előre leteszteltem ezt a receptet, és azt kell, mondjam innentől kezdve mindegyik nap elkészíteném, mert annyira, de annyira finom. Nem kell hozzá nagy tehetség, sőt sok idő se, úgyhogy álljatok neki és készítsétek el ti is! 

Hozzávalók:

  • 2 db körte
  • 1 csésze víz
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál méz
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 csipet só
  • 2 löttyintésnyi habtejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • szeletelt mandula
  • pár csepp citromlé

Először is meghámozom a körtéket. Eltávolítom a magházát és a szárát, majd 4 cikkbe vágom. Egy edénybe teszem a vizet, kristálycukrot, mézet, fahéjat, sót, citromlevet, vajat. Az egészet összemelegítem. Mehetnek bele a körték. Lefedve, negyed óráig párolom. Az idő leteltével a körtéket kiveszem a léből, félreteszem. A fahéjas szószhoz öntöm a tejszínt, majd alacsony lángon, folyamatos kevergetés közben besűrűsítem. A már sűrű karamellszószba újra visszateszem a körtéket, forgatok rajtuk, hogy mindenhol körbevonja a karamellszósz és a legvégén szeletelt mandulával megszórom. Melegen tálalom. Magában is isteni és szerintem nem kell mellé semmi így a jó, de az édesszájúak felturbózhatják egy kis fagyival.

Jó nassolást, B.♡

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

21104059_1800684956623408_348092677_o.jpg

21081495_1800684693290101_1626625845_o_1.jpg

21125136_1800684429956794_181471913_o_1.jpg

 

 

 

 

süti beállítások módosítása