LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

KAKAÓS CSIGA

2017. április 11. - Bianka Eckert

Csak én vagyok vele úgy, hogy nehéz édességre gondolni, cukor nélkül? Mikor nekiállok sütni, igazából soha sem gondolok arra, hogy épp mennyi cukrot tettem még a krémbe, vagy mennyi kell az alap tésztába. Mindig csak a végeredményre fókuszálok, hogy az tökéletes legyen és olyan édes, ahogy az megvan írva. Ma kivételt tettem, és az uram tanácsára valami egészségesebbet sütöttem. Nem mondom, hogy nincs benne cukor, de jóval kevesebb, mint amiket általában sütök. Üdv fitt olvasók, ez a recept most nektek is kedvez!

Hozzávalók:

  • 25 dkg teljes kőrlésű liszt
  • 25 dkg túró
  • 50 ml tej
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • fél zacskó sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 5 evőkanál olaj
  • csipet só
  • 3 evőkanál holland kakaó
  • 5 dkg olvasztott vaj

Egy tálba összekeverem a cukrot, a vaníliás cukrot és a túrót. Ehhez öntöm a tejet, az olajt és a liszttel elkevert sütőport. A masszát kézzel összegyúrom, annyi plusz liszttel, hogy jól nyújtható állagot kapjak. A tésztát egy kilisztezett deszkán vékonyra nyújtom. A töltelékhez az olvasztott vajjal elkeverem a holland kakaót. Aki szeretné, Aki szeretné, tegyen hozzá egy kevés cukrot. A kész töltelékkel megkenem a tésztát, majd óvatosan feltekerem. Kb 2 cm-es csigákat vágok belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, majd 180 fokra (légkeveréses) előmelegített sütőbe teszem. A csigák 15-20 perc alatt készülnek el. Tálalás előtt, meghintem porcukorral.

Jó nassolást, B.♡

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is! 

img_20170411_202348.jpg

img_20170411_202557.jpg

img_20170411_202420.jpg

 

süti beállítások módosítása