LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

BÉCSI TÚRÓS PALACSINTA

2017. január 08. - Bianka Eckert

Anyu tegnap délután azzal az ötlettel rukkolt elő, mi lenne, ha vacsorára palacsinta lenne? Természetesen nagyon tetszett az ötlet. Én személy szerint a kakaósért és a túrósért vagyok oda. Kicsit variáltunk és most a túrós palacsintákat a sütőben sütöttük. Nekünk nagyon ízlett, próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók:

  • 6-7 hagyományos palacsinta
  • 50 dkg túró
  • 4 tojás
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl tej

Megsütjük a palacsintákat. A túrós töltelékhez a túrót, villával összetördelem. Ehhez megy 3 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, a citrom reszelt héja és a porcukor. Alaposan összekeverem. A 3 fehérjét, habbá verem és a tojássárgájás masszához keverem. Az így kapott töltelékkel töltöm meg a palacsintákat. Egyesével mindegyiket feltekerem, majd három részbe vágom. Kivajazott sütőformába ( én most kerámia tálat használtam) a palacsintákat egymásra dönve fektetem. 1 dl tejben elkeverek egy egész tojást és 1 csomag vaníliás cukrot, majd a palacsintákra öntöm. 200 fokra ( légkeveréses ) előmelegített sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sül a palacsinta. Tálalás előtt porcukorral megszórom és tejfölt kínálok mellé.

Jó nassolást, B.♡ 

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

15967133_1495663087125598_839753090_o.jpg

15942365_1496678320357408_924307083_n.jpg

15970623_1496678313690742_994980027_n.jpg

CSOKITORTA

Az a helyzet, hogy nem szeretem a csokitortát. Nem is szoktam készíteni csak, ha nagyon muszáj. Na hát pont volt egy alkalom, ugyanis anyu barátnője kért tőlem egy szülinapi tortát. Ő csokisra gondolt, én meg nem mondhattam nemet. Így készült az elő csokitortám.

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 150 g porcukor
  • 30 g holland kakaó
  • 70 g rétesliszt
  • 4 dl tejszín
  • 50 g cukor
  • 100 g étcsoki
  • 1 zacskó habfixáló

A csokikrémhez a tejszínt felmelegítem a cukorral és az étcsokival addig keverem míg az egész sima nem lesz. Csoki szálak sem lehetnek benne, úgy lesz szép a krém. Ha kész, egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap 1 habfixálóval felverem. A piskótához ketté választom a tojásokat. A sárgáját habosra keverem a porcukorral, kakaóval. Ehhez öntöm a lisztet és simára keverem. A fehérjét habbá verem, majd óvatosan a lisztes masszához keverem. Kivajazott, kilisztezett formába öntöm és 175 fokon ( légkeveréses ) 30-40 percig készre sütöm. Sütőből kivéve kihűtöm, majd három részre vágom. A lapok közé kerül a krémből. Nekem még bőven maradt úgyhogy én a külsejét is bevontam. Áfonyával díszítettem.

Jó nassolást, B.♡ 

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

15822730_805687046235916_4589547112367907450_n.jpg

süti beállítások módosítása