LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

MANDULÁS BISCOTTI

2016. december 23. - Bianka Eckert

Már csak egy nap van vissza karácsonyig! El se hiszem, már csak a hónak kellene esnie.. Egy szuper egyszerű és az utolsó pillanatban is elkészíthető sütit hoztam ma nektek. Szerintem nem csak az ünnepi asztalon mutat jól, de ajándéknak is nagyszerű!

Hozzávalók:

  • 50 g vaj 
  • 100 g cukor
  • 2 tojás
  • 300 g liszt 
  • 2 marék mandula kisebb darabokra vágva
  • 1 kiskanál sütőpor

A vajat a cukorral habosra keverem. Ehhez adom egyesével a tojásokat, majd alaposan simára keverem. Ha sima a massza, óvatosan hozzáforgatom a lisztet, sütőport és az apró darabokra vágott mandulát. Rúdat formálok belőle és a sütőpapírral bélelt tepsire helyezem. 175 fokon ( légkeveréses) sütöm 30 percig. Lanygosra hűtöm a rudat, majd újjnyi vastagságú szeletekre vágom és egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A sütőbe, 140 fokon ( légkeveréses ) sülnek 10 percig az egyik oldalon, majd megforgatva még 10-et a másik oldalon. A kész keksz tökéletes kávéhoz és teához egyaránt. Jól zárt dobozban több hétig eláll. 

Jó nassolást, B.♡ 

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

15697042_1455634964461744_728149421_o.jpg

15696812_1455634961128411_1340543350_o.jpg

 

PISZTÁCIÁS ISLER

Minden karácsonykor készül nálunk linzer, isler viszont soha sem. Hát idén ez megváltozott, ugyanis rátaláltam egy fantasztikus isler receptre! A receptet ti is megtaláljátok a Lila Füge oldalán. Majdnem mindent úgy csináltam, ahogy Dóra. Én a vaníliát vaníliás cukorral helyettesítettem és a csoki mázból kihagytam a tejszínt, mert én azt szeretem ha roppan!

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 100 g cukor
  • 20 dkg vaj
  • 120 g darált pisztácia
  • 1 csomag vaníliás csomag
  • kb 30 dkg csoki
  • erdei gyümölcs lekvár ( 250 fagyasztott gyümölcsöt feltettem cukorral ( ízlés szerint) forralni, mikor bugyogott levettem a tűzhelyről és összeturmixoltam. ) 

A tésztához összegyúrom a lisztet, cukrot,vaníliás cukrot, pisztáciát a vajjal. Ezután folpackba csomagolom és lehűtöm. Itt olvashatod tovább a receptet.

Köszönöm a receptet, Dóra! Mennyei! 

Jó nassolást, B.♡ 

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

img_20161221_114609.jpg

img_20161221_114213.jpg

img_20161221_114609_2.jpg

 

süti beállítások módosítása