LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

FAHÉJAS CSIGA

2016. augusztus 26. - Bianka Eckert

Szerencsére a hétvégére újabb jó időt jósoltak, így kihasználva még egy utolsót pihenünk a Balatonon. Útravalónak egy kelt tésztás finomságra gondoltam, mégpedig a fahéjas csigára. Isteni az illata és az íze is, szerintem bármikor jó választás

 Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 25 g élesztő
  • 150 ml tej
  • 1 ek kristálycukor
  • 2 tojássárgája
  • 100 g vaj
  • csipet só
  • fahéj ízlés szerint
  • 2 evőkanál víz
  • 2 evőkanál vaj
  • 15 dkg porcukor

A tésztához felfuttatom az élesztőt a cukros,langyos tejben. Egy tálba összekeverem a lisztet, a sót, a tojássárgákat, 100 g olvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt. A tésztát meleg helyen a duplájára kelesztem. Egy kevés vajat megolvasztok és hozzá keverem a fahéjat, ez lesz a csigánk tölteléke. Amikor a tészta megkelt, jó vékonyra nyújtom, majd megkenem a fahéjas olvasztott vajjal. A tésztát szorosan feltekerem és kb 2 cm vastagságú szeletekre vágom. Az így kapott tekercseket egy kivajazott tepsibe teszem hézagosan egymás mellé, mivel sütés közben úgy is emelkedik. A kis csigánkkal teli tepsit 180 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütöm.A kész finomságot én most egy narancsos mázzal díszítettem, amihez két evőkanál vizet, két evőkanál vajat megmelegítettem és 15 dkg cukorral elkevertem és pár csepp naranccsal ízesítettem. Egyébként különböző mázakkal, porcukorral vagy csak simán is tálalhatjuk. Vigyázat, hamar elfogy!

Jó nassolást, B.♡

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

p1090628.JPG

p1090632.JPG

 

 

AMERIKAI PALACSINTA

P A L A C S I N T Á T mindenkinek!
Imádom, legyen vastagtésztásan, vékonyan, hajtogatva, töltve vagy csak üresen. A receptet lehet sósan és édesen is készíteni. Hogy mivel díszítjük, vagy esszük az pedig határtalan. Nutellával, lekvárral, gyümölccsel, túróval, sajttal vagy csak magában. Tökéletes mindenhogy.

Hozzávalók:

  • 1,5 dl tej
  • 2 db tojás + 1 fehérje
  • 2 ek. vaj
  • 1 ek. cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 ek. méz
  • 200 g liszt
  • fahéj,vanília ízesítésnek

A száraz anyagokat beteszem egy tálba. A lisztes keverékhez adom a két felvert tojást, az olvasztott vajat, a mézet és a tejet. Kézzel felvertem a fehérjét, majd óvatosan ezt is az egész masszához kevertem. Aki szeretné ízesítheti fahéjjal, vaníliával esetleg még több cukorral. Felforrósított serpenyőbe evőkanálnyi tésztát halmozok. Mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Juharsziruppal, baconnal, gyümölcsökkel, nutellával, bármivel tálalható.

Jó nassolást, B.♡ 

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

p1090603.JPG

pali.jpg

p1090592.JPG

 

 

 

süti beállítások módosítása