LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

MENNYEI RIBIZLIS SÜTI

2016. augusztus 21. - Bianka Eckert

A hétvégén áthívtuk az urammal a haverokat. Szeretek mindig finomat főzni, sütni de ilyenkor még jobban, hiszen szeretem ha büszke rám a szerelmem. A menü igazán férfiasra sikeredett, marha húsgolyós szendvicset készítettem mindenféle finomsággal. A menü nem menü süti nélkül, meg hát melyik pasi nem éhezik meg a finom illatokra. Azt hiszem nem csak a szendviccsel de a süteménnyel is elértem, amit szerettem volna. A fiúk jóllaktak én meg úsztam a sok dicséretben.

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt 
  • fél csomag sütőpor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 15 dkg görög joghurt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • gyümölcs ( most fagyasztottat használtam ) 

Először is kivajazom a tepsit majd meglisztezem, hogy a tésztánk ne ragadjon le sütés alatt. A lisztet összekeverem a sütőporral. A tojásokat habosra keverem a cukorral, vaníliás cukorral, az olvasztott vajjal és a joghurttal. A tojásos masszához forgatom a sütőporos lisztet. A tésztát a tepsibe öntöm, gyümölccsel megszórom majd 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt késre sütöm. Még langyosan szórjuk meg porcukorral és együk meg az egészet. Én elkészítettem ribizlis és barackos verzióban is. Mind a kettő tökéletes választás, garantálom.

Jó nassolást, B.♡

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is! 

p1090573.JPG

p1090544.JPG

p1090524.JPG

 

KÓKUSZGOLYÓ

Ah, annyira boldog vagyok. A hétvégén megvolt az első felkérésem egy esküvőre. Hát, alig akartam elhinni, borzasztóan nagy szó ez nekem. Annyi volt az információm, hogy 110 főre elegendő finomságot kellene sütnöm. A sütiket rám bízták, így kicsit könnyebb volt a sütés. Természetesen, mindent alaposan átbeszéltünk, így megszületett a 6 tökéletes sütemény. Nem tudok elég hálás lenni, hogy az ifjú pár a nagy napon engem választottak, hozzájárulva ezzel a boldogságukhoz! A hat desszert közül elsőnek a klasszikus kókuszgolyót hoztam el nektek.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
10 dkg porcukor
3 evőkanál holland kakaó
2 dl tej
3 evőkanál rumaroma 4 evőkanál vízzel elkeverve
2 dl kávé
kókuszreszelék a hempergetéshez


Először lefőzöm a kávét. Én 2 dl vízhez, 3 csapot kanál instant kávét teszek. Egy keverőtálba teszem a golyó alapanyagait a kókuszreszelék kivételével. Alaposan összegyúrom a masszát. Egy jó órára a hűtőbe teszem pihenni, hogy összeérjenek az ízek. Pihenés után a masszából apró golyókat formázok, majd meghempergetem a kókuszreszelékben. Tálalásig hűtőben tárolom.

Jó nassolást, B.♡

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is! 

p1090368.JPG

p1090365.JPG

süti beállítások módosítása