LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

ISTENI SAJTTORTA

2016. augusztus 02. - Bianka Eckert

ÓÓÓÓ ma van a húgom szülinapja. Mit tesz a legjobb nővérke? Tortát süt! Valami újat szerettem volna kipróbálni, meg hát amit szeret is. Így jött ez a mesés sajttorta, mennyei erdei gyümölcs szósszal. 

Boldog szülinapot HUGI! 

Hozzávalók:

  • 22 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 5 db tojás
  • reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 125 ml tejföl
  • 35 g liszt
  • 10 g keményítő
  • kb 3 marok erdei gyümölcs ( fagyasztott)
  • 3-4 evőkanál porcukor
  • annyi víz, hogy majdnem ellepje a gyümölcsöket

Első körben szétválasztom a tojásokat. A keverőtálba öntöm a mascarponet, a sót, valamint két evőkanál cukrot a 10 dkg-ból.  Az egészet habosra keverem. Mehet bele a citrom  héja, a leve, a tejföl.  Ehhez szitálom a lisztet és a keményítőt. Az egész masszát alaposan elkeverem, majd félreteszem egy másik tálba. Most jönnek a tojás fehérjék, amiket habbá verek a maradék cukorral és egy csipet sóval. A habot óvatosan a mascarpones egyveleghez keverem és már kész is a tésztánk. A tortaformát kivajazom, beleöntöm a tésztát. A formát, kívülről alaposan fóliába csomagolom, majd egy hőtálló tálba teszem. Forró vízzel felöntöm a hőálló tálat, úgy hogy a tortánk feléig érjen. Mehet is a 70 fokos sütőbe. 40 percig sütöm. Amíg sül a süti elkészítem a szószt. Egy edénybe merem az erdei gyümölcsöt, a vizet és a cukrot és összemelegítem az egészet, majd leturmixolom. A tortát sütés után fél órát hagyjuk hűlni még a vízfürdőben, majd újabb fél órát anélkül. Ezután minimum három órára mehet a hűtőbe. Tálaljuk porcukorral és a még langyos szósszal. Tudom, hogy nem a leggyorsabb sütemény, de megéri tényleg!

Jó nassolást, B.♡

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is! 

p1090326.JPG

p1090328.JPG

p1090335.JPG

LEPÉNYKENYÉR

Valami gyors vacsorát szerettem volna készíteni, amivel nem kell órákig bíbelődni. Liszt mindig van itthon, úgy hogy már csak ahhoz kellett némi hozzávalót kutatnom a konyhába. Pár perc gondolkodás után, meg is volt az ötlet. Így született meg a lepénykenyér mindenféle jóval.

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 4 evőkanál olaj
  • 125 ml víz
  • pici só
  • 1 kis pohár tejföl 
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • feltét

Egy tálba összegyúrom a lisztet, az olajat és a vizet. A kész tésztát fél órára a hűtőbe teszem. Amíg pihen a tészta, a tejfölt kikeverem a sóval,borssal és a fokhagymanyomóval áttört fokhagymával. A tésztát négy fele osztom, majd egyesével  lisztezett felületen ovális alakúra a legvékonyabbra nyújtom. A tésztákat tejföllel megkenem, majd rápakolom a feltétet. Én most pármai sonkát, mozzarellát, kecskesajtot, hagymát, paradicsomot és bazsalikomot tettem a kenyérre.  A tészta, sütőpapírral bélelt tepsiben kerül a  230 fokos sütőbe, ahol  10 perc alatt ropogósra pirul. 

Jó nassolást, B.♡

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

13883660_1277637928928116_701735167_n.jpg

süti beállítások módosítása