ÓÓÓÓ ma van a húgom szülinapja. Mit tesz a legjobb nővérke? Tortát süt! Valami újat szerettem volna kipróbálni, meg hát amit szeret is. Így jött ez a mesés sajttorta, mennyei erdei gyümölcs szósszal.
Boldog szülinapot HUGI! ♡
Hozzávalók:
- 22 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 5 db tojás
- reszelt citromhéj
- 2 evőkanál citromlé
- 125 ml tejföl
- 35 g liszt
- 10 g keményítő
- kb 3 marok erdei gyümölcs ( fagyasztott)
- 3-4 evőkanál porcukor
- annyi víz, hogy majdnem ellepje a gyümölcsöket
Első körben szétválasztom a tojásokat. A keverőtálba öntöm a mascarponet, a sót, valamint két evőkanál cukrot a 10 dkg-ból. Az egészet habosra keverem. Mehet bele a citrom héja, a leve, a tejföl. Ehhez szitálom a lisztet és a keményítőt. Az egész masszát alaposan elkeverem, majd félreteszem egy másik tálba. Most jönnek a tojás fehérjék, amiket habbá verek a maradék cukorral és egy csipet sóval. A habot óvatosan a mascarpones egyveleghez keverem és már kész is a tésztánk. A tortaformát kivajazom, beleöntöm a tésztát. A formát, kívülről alaposan fóliába csomagolom, majd egy hőtálló tálba teszem. Forró vízzel felöntöm a hőálló tálat, úgy hogy a tortánk feléig érjen. Mehet is a 70 fokos sütőbe. 40 percig sütöm. Amíg sül a süti elkészítem a szószt. Egy edénybe merem az erdei gyümölcsöt, a vizet és a cukrot és összemelegítem az egészet, majd leturmixolom. A tortát sütés után fél órát hagyjuk hűlni még a vízfürdőben, majd újabb fél órát anélkül. Ezután minimum három órára mehet a hűtőbe. Tálaljuk porcukorral és a még langyos szósszal. Tudom, hogy nem a leggyorsabb sütemény, de megéri tényleg!
Jó nassolást, B.♡
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!