LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

MADÁRTEJ

2016. május 01. - Bianka Eckert

Eljött végre a hétvége. Nem is akármilyen hétvége, hiszen május 1., vasárnap van, Anyák napja. Mi ilyenkor a tesóimmal virággal lepjük meg anyát, és a legjobb, hogy még egy finom sütit is kap. Hát nem szuper anyukának lenni? Én a sütiből is mindig saját készítésűt adok, az olyan személyesebb.Mivel a családomban MINDENKI imádja a madártejet, most azt készítettem Neki. Kérdezem én, melyik Édesanya mondana nemet erre a kényeztetésre? Ha még nem köszöntöttétek meg Anyukátokat, dobjátok össze neki ezt az isteni receptet. Oda lesz érte az tuti!

Nagyon boldog Anyák napját

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 2 liter tej
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor v. vaníliarúd kikapart magja
  • 1 evőkanál liszt

A tojásokat kettéválasztom. A fehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá verem. A tejet felforralom, majd a habból evőkanál segítségével szaggatok bele, amit oldalanként fél fél perc alatt készre főzök. Amint a habok elkészülnek, szűrőlapát segítségével kiemelem a tejből és félreteszem. A tojások sárgáját habosra keverem a megmaradt cukorral, liszttel és a vaníliás cukorral majd óvatosan és folyamatos keverés közben a tejhez öntöm. Habverővel forráspontig keverem a madártejet. Ha elkészült a pompás desszertünk, tálkákba vagy poharakba szervírozzuk, habbal a tetején. Fogyasztás előtt hűteni ajánlott.

Jó nassolást, B.♡ 

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

p1070674.JPG

p1070684.JPG

p1070689.JPG

 

 

 

 

TONHALAS TÉSZTA

Hozzávalók:

  • 3-4 konzerv tonhal
  • 4 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 db lime leve
  • 1 chili fele ( elhagyható) 
  • 2 marok rukkola
  • olívaolaj
  • 1 csomag spagetti
  • só ízlés szerint

Egy nagyobb edénybe felteszem forrni a vizet. A lobogó vízbe teszem a tésztát és ízlés szerint sózom. Eközben egy lábasba olajat hevítek, majd a vékonyra felszeletelt paprikát és a fokhagymát kissé lepirítom. Mikor a paprika és a fokhagyma kellő színt kaptak, beleöntöm az edénybe a halat is ( levével együtt) és azt is tovább pirítom. Mikor készre főtt a tészta, leszűröm és hozzá keverem a tonhalas egyveleghez.Ekkor már le lehet kapcsolni a főzőlapot. Még forrón szórok rá egy marok rukkolát, hogy összeessen az és meglocsolom a lime levével. Már kész is. Ízlés szerint  reszelt sajttal és friss rukkolával tálaljuk.

Jó nassolást, B.♡ 

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

p1070647.JPG

p1070661.JPG

13115446_10207827137968713_1857149345_n.jpg

p1070651.JPG

 

KELT OSTOROS KALÁCS

Egyszerűen imádom a kelt tésztákat. Ha tehetném, mindennap azt sütnék. Sokoldalú és szerintem roppant egyszerű. Szombat van, na meg nálunk nagy baráti társaság is, szeretem is, finom is úgy hogy volt elég indok hogy ma ezt a mesés kalácsot süssem. Kérlek titeket ne vonuljatok vissza csak azért, mert hogy ez egy kelt tésztás történet. Egy próbát megér nem?

Hozzávalók:

Tésztához-

  • 60 dkg liszt
  • 3 tojássárgája
  • 3 ek. olaj
  • 3 ek. cukor
  • 4 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • pici só
  • tojás a lekenéshez
  • vaj a tepsi kikenéséhez

Töltelékhez-

  • 25 dkg ráma
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 ek. keserű kakaó

A tésztához először a langyos tejbe az élesztőt felfuttatom egy kevés cukor hozzáadásával. Amint ezzel megvagyok a többi hozzávalóval együtt, robotgép segítségével kidagasztom a tésztát. Dagasztás után, meleg helyen a duplájára kelesztem. Míg kel a tészta elkészítem a tölteléket. A cukrot, a vajat és a kakaót krémes állagúra keverem. A tésztát hat egyforma részre osztom, majd egyesével mindegyiket vékony téglalap alakúra kinyújtom. A lapokat megkenem a kakaós töltelékkel és minél több csavarással feltekerem. 3-3 rudat 3-as fonással összefonom. Két kalácsot kell így kapnunk. Innentől kezdve már nem sok dolgunk van, hogy fogyaszthassunk a frissen sült kalácsunkat. 10 perc pihentetés után, lekenem felvert tojással a kalácsokat és egy kivajazott tepsibe fektetem őket. Mehetnek is be a forró 180 fokos sütőbe 35-40 percre. A meleg szauna után porcukorral meghintve tálaljuk a csodaszép kalácsunkat. Ugye, hogy nem is volt olyan nehéz elkészíteni?

Jó nassolást, B.♡ 

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

p1070537.JPG

süti beállítások módosítása