LOVE CLOUDLET

LOVE CLOUDLET

EPRES HALMOK

2016. április 17. - Bianka Eckert

Hozzávalók:

  • 150 g liszt 
  • 50 g cukor
  • 50 g margarin
  • 1 tojássárgája
  • eper a díszítéshez 

 A lisztet, a cukrot. a margarint és a tojássárgáját összegyúrom. Ha nem állna össze egyből a massza akkor egy kevés langyos vizet lehet hozzá adagolni. A masszából, sütőpapírral kibélelt tepsibe diónyi nagyságú halmokat teszek, majd fél cm vastagra kinyújtom a kezem segítségével. Az epret felkarikázom, majd a kicsi halmokra teszem őket. Nekem egy kis kekszre olyan 1-2 darab eperszem került.  A sütit 160 fokon sütöm, 10-12 percig amíg a kekszünk aranybarna nem lesz.

Az eredeti recept a  tundersuti.blogspot.hu -n található.

Jó nassolást, B.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

 

 

15551_546747445463212_3561738053311086909_n.jpg

NUTELLÁS TEKERGŐ

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta ( 275 g )
  • 1 tojás
  • nutella a töltelékhez 

Előmelegítem a sütőt 200 fokra. Kitekerem a leveles tésztát és egy kés segítségével nagyobb köröket rajzolok. Az így kapott köröket egy derelyevágóval 8 egyenlő cikkre szeletelem. A háromszögek külső részébe kanalazom a nutellát, majd az egészet feltekerem. A kis tekergőket sütőpapírral bélelt tepsire fektetem. Tetejüket felvert tojással megkenem és már mehetnek is a sütőbe. 15 perc alatt aranybarnára pirulnak a kis cukik. A leveles tésztát ellehet készíteni saját kezűleg is és természetesen mással is lehet ízesíteni.

Jó nassolást, B.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

 

p1070308.JPG

p1070311.JPG

p1070312.JPG

p1070313.JPG

p1070322.JPG

p1070318.JPG

CRUMBLE

Hozzávalók:

  • 600-800 g erdei gyümölcs ( fagyasztott )
  • 25 dkg ráma
  • 25 dkg kristálycukor
  • 25 dkg liszt 

A sütőt előmelegítem 200 fokra. A sütőtál aljába kerül a fagyasztott gyümölcs. Egy tálban alaposan összemorzsolom a lisztet, a cukrot és a rámát,  majd a gyümölcsökre szórom. Már mehet is a sütőbe körülbelül 30-40 percig, míg meg nem barnul picit a süti teteje. Az így kapott édességet folyékony tejszínnel tálalom. Melegen a legfinomabb, de hidegen is el fogy az tuti! 

Jó nassolást, B.

Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon,  illetve Instagramon is!

 

11264737_734092723379385_1104686895_n.jpg

11257814_1609356252686901_1208809999_n.jpg

 

süti beállítások módosítása