Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 ek. kakaópor (édes)
- fél csomag sütőpor
- 17 dkg olvasztott vaj
- 30 dkg kristálycukor
- 2 tojás
- kristálycukor
- fahéj
- chilipor
A sütőt előmelegítem 200 fokra. Egy tálba a tojásokat habosra keverem az olvasztott vajjal és a 30 dkg kristálycukorral. Egy másik tálba összekeverem a lisztet, a kakaóport, a sütőport. Ehhez mehet a habos tojásos keverék. Miután jól összekevertem a tésztát fél órára a hűtőbe teszem, hogy egy olyan masszát kapjak amit jól lehet formázni. Mialatt a tésztánk a hűtőben lazul, kibélelem a tepsit zsírpapírral és kikeverem a kristálycukrot a fahéjjal és egy kevés chiliporral. Fél óra elteltével kiveszem a tésztát a hűtőből és kisebb méretű golyókat formálok belőle, amiket meghempergetek a chilis-fahéjas cukorban. A cukros golyókat pár centi távolságra ültetem a tepsire. A kekszet 10-12 percig sütöm. Már kész is, lehet enni. Nekem 40 db lett ebből a mennyiségből. Légmentes dobozban 5 napig eláll. NEM LEHET MEGUNNI!
Jó nassolást, B.♡
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!