P A L A C S I N T Á T mindenkinek!
Imádom, legyen vastagtésztásan, vékonyan, hajtogatva, töltve vagy csak üresen. A receptet lehet sósan és édesen is készíteni. Hogy mivel díszítjük, vagy esszük az pedig határtalan. Nutellával, lekvárral, gyümölccsel, túróval, sajttal vagy csak magában. Tökéletes mindenhogy.
Hozzávalók:
- 1,5 dl tej
- 2 db tojás + 1 fehérje
- 2 ek. vaj
- 1 ek. cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 ek. méz
- 200 g liszt
- fahéj,vanília ízesítésnek
A száraz anyagokat beteszem egy tálba. A lisztes keverékhez adom a két felvert tojást, az olvasztott vajat, a mézet és a tejet. Kézzel felvertem a fehérjét, majd óvatosan ezt is az egész masszához kevertem. Aki szeretné ízesítheti fahéjjal, vaníliával esetleg még több cukorral. Felforrósított serpenyőbe evőkanálnyi tésztát halmozok. Mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Juharsziruppal, baconnal, gyümölcsökkel, nutellával, bármivel tálalható.
Jó nassolást, B.♡
Ha tetszett a bejegyzés kövess Facebookon, illetve Instagramon is!